Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2023
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27153
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74479
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Prasmingas žygis baidarėmis

2019 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis, Nr.69 (1889)

Rugsėjo 15-ąją minima Pasaulinė kovos su prostatos vėžiu diena. Ta proga Nacionalinis vėžio institutas ir Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugija viešai išplatino informaciją ir kvietė visus Lietuvos žmones (MOTERIS IR VYRUS) palaikyti sergančius tėvus, brolius, bičiulius, kaimynus, bendradarbius ir pažįstamus. Šiam palaikymui išreikšti pasirinktas populiarus laisvalaikio leidimo būdas – plaukimas baidarėmis. Toks palaikymo žygis organizuotas jau antrą kartą, kai žydromis baidarėmis su šūkiu „Moterys už vyrus!“ plaukiama Lietuvos upėmis. Pasak organizatorių, irklavimo įgūdžiai miklinami Minijoje, Šventojoje ir Žeimenoje. Šios upės moteriškais vardais suburia skirtinguose krantuose gyvenančius žmones, kaip moterys draugėn buria savo vyrus – sūnus, tėvus, brolius, sutuoktinius, draugus ir bičiulius – rūpinasi jų sveikata, sveika gyvensena, gera nuotaika, palaiko ir globoja vyrus sergant bei ragina kitas moteris taip elgtis.

Smagu, kad į organizatorių šūkį „Jei pritariate idėjai „Moterys už vyrus!“, plaukime kartu“ atsiliepė ir Švenčionių rajono mero pavaduotoja Violeta Čepukova, ir Švenčionėlių kultūros centro direktorė Anželika Terleckienė, ir gražus būrelis iš Švenčionėlių atviro jaunimo centro bei kiti entuziastai iš Pabradės ir Švenčionių.

Prasmingo žygio baidarėmis dalyviai rinkosi prie Kaltanėnų Švč. Mergelės Marijos Angeliškosios bažnyčios ir tris geras valandas Žeimena plaukė baidarėmis. Nors sekmadienio oras buvo ganėtinai rudeniškas, bet vandens žygio dalyviai buvo gerai nusiteikę, šiltai apsirengę ir puikiai jautėsi bei gėrėjosi nuostabiais gamtos vaizdais, upėje plaukiojančiomis gulbių šeimynomis. Ypač entuziastingai buvo nusiteikęs Švenčionėlių jaunimas: Karina, Viktorija, Erikas, Kamilė ir Audrius. Kai kuriems iš jų – tai buvo pirma pažintis su baidarėmis, bet padedami labiau patyrusių baidarininkų visi daug ko išmoko ir sėkmingai pasiekė finišą, kur vaišinosi karšta arbata, sausainiais, saldainiais. Vaišėmis pasirūpino vicemerė V.Čepukova. Prasmingo baidarių žygio dalyviai dalinosi plaukimo įspūdžiais, kalbėjo apie tokių akcijų svarbą ir apie tai, kaip svarbu rinktis sveiką gyvenimo būdą ir nuolat tikrintis sveikatą. Juk kiekvieno žmogaus sveikata – brangiausias turtas.

Irena POŽĖLIENĖ