Mes turime 347 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1615
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17816
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93846
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Atkaklus darbas vainikuojamas sėkme

2012 m. balandžio 28 d.,šeštadienis Nr.33 (1176)

Jau ne pirmi metai Pabradės „Ryto“ gimnazijos rusų kalbos mokytojos metodininkės Liudmilos Popkovos parengti mokiniai, rajoninių rusų kalbos olimpiadų laimėtojai, sėkmingai dalyvauja respublikinėse rusų (užsienio) kalbų olimpiadose. 2003 m. 11 klasės mokinė Elvyra Semaško laimėjo respublikinėje rusų klabos olimpiadoje trečiąją vietą ir dalyvavo tarptautinėje rusų kalbos olimpiadoje Armėnijoje. 2009 m. gimnazistė Julija Druk pelnė diplomą už geriausiai atliktą testą. Prieš metus Lietuvos mokinių rusų kalbos olimpiadoje gimnazistas Darjušas Gudanec buvo apdovanotas švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus Padėkos raštu už geriausiai atliktą testą. Be to, buvo apdovanotas kelialapiu dalyvauti tarptautinėje rusų kalbos stovykloje, vykusioje 3 savaites Pamaskvėje. Tą patį pavasarį Darjušas laimėjo „Lyderių“ KENGŪRĄ ir vėl buvo paskatintas savaitės trukmės ekskursija į Ukrainą. O šiemet Vilniaus „Santaros“ vidurinėje mokykloje vykusioje 19-oje šalies mokinių rusų (užsienio) kalbos olimpiadoje, kurioje dalyvavo 59 mokiniai iš lietuvių, lenkų, baltarusių kalba dėstomų mokyklų, Pabradės „Ryto“ gimnazijos IIb gimnazijos klasės mokinė Beata Ščiuko laimėjo pirmąją vietą.

Neblėsta dar džiaugsmingi įspūdžiai. Šiųmetinė olimpiada buvo skirta Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui ir jo kūrybos sąsajoms su rusų literatūros „Sidabro amžiumi“. Mokiniai atliko kūrybinius darbus, testo užduotis, kurias vertino patyrusi komisija – Vilniaus universiteto ir Lietuvos Edukologijos universiteto dėstytojai, geriausi Lietuvos rusų kalbos mokytojai. Mokytoja Liudmila Popkova ir laimėtoja gimnazistė Beata džiaugėsi turininga olimpiados kultūrine programa. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų spektaklį pagal A.Čechovo apsakymus ir dalyvauti vaidinimo pamokoje. Ir mokiniai, ir mokytojai žiūrėjo Lietuvos nacionaliniame Operos ir baleto teatre baletą „Kopelija“. Didelį įspūdį visiems paliko iškilmingas olimpiados uždarymas, kurį vedė aktorius Dmitrijus Denisiukas, Lietuvos rusų dramos teatre. Olimpiados dalyvius ir nugalėtojus sveikino Rusijos Federacijos ambasadorius Lietuvoje Vladimir Chkhikvadze, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė Ona Čepulėnienė, Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centro direktoriaus pavaduotoja Rima Pocienė ir kiti olimpiados svečiai. Olimpiados laimėtojai – tarp jų ir Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokinė Beata Ščiuko - apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijos diplomais, atminimo medaliais, olimpiados partnerio AB „Lifosa“ vertingomis dovanomis (naujausios kartos kompiuteriais).

Beata šiemet baigs II gimnazijos (dešimtą) klasę. „Darbšti, kūrybinga, atkakli“,- taip savo mokinę apibūdina rusų kalbos mokytoja metodininkė Liudmila Popkova. Daug gražių žodžių apie savo rusų kalbos Mokytoją pasakytų ir Beata. Iš tiesų, tik po sunkaus, daug laiko ir dvasinių bei fizinių pastangų reikalaujančio darbo ateina sėkmė, vėl suteikianti sparnus dvasiniam tobulėjimui, naujiems potyriams ir žinioms. Džiaugiamės gimnazistės Beatos Ščiuko ir jos mokytojos Liudmilos Popkovos sėkme. Tikime, kad šis gražus laimėjimas pakylės mokinę siekti dar gilesnių žinių, plėsti kultūrinį akiratį. Ir jos kelyje, šalia Tėvelių, visad bus Mokytoja.

Laima MARKAUSKIENĖ
Pabradės „Ryto“ gimnazijos direktorė

 

 
Reklaminis skydelis