Mes turime 310 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1992
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12179
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88209
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Laikas, kai televizijos turinį valdome mes

2012 m. gegužės 12 d.,šeštadienis Nr.36 (1179)

Jeigu televiziją lygintume su mobiliuoju telefonu, galėtume sakyti, kad interaktyvioji televizija yra tarsi naujausio modelio išmanusis telefonas. Ji atlieka pagrindinę funkciją – rodo televizijos kanalus, tačiau žiūrovų laisvalaikį praturtina ir kitomis galimybėmis: leidžia įsirašyti ir patogiu metu peržiūrėti laidas, išsinuomoti naujausius filmus, naršyti internete neatsitrauks nuo televizoriaus ekrano, siūlo kokybiškų raiškiųjų kanalų ir daugelį kitų pramogų.

 

Daugiau nei televizija

Pasak Gintaro Lunecko, televiziją „Interaktyvioji GALA“ teikiančios bendrovės TEO Švenčionių – Širvintų klientų aptarnavimo skyriaus inžinieriaus, galime drąsiai sakyti, kad įžengėme į erą, kai patys valdome televizijos turinį.

„Interaktyvioji televizija yra tarsi interneto ir įprastinės televizijos mišinys. Pavyzdžiui, televizijos „Interaktyvioji GALA“ paslauga „Mano TV įrašai“ leidžia žiūrėti laidas kada norime ir kaip norime – galime be jokios papildomos įrangos įsirašyti pageidaujamas laidas ir peržiūrėti jas per artimiausias 8 dienas. Pastebėjome, kad klientai pamėgo ir paslaugą „Videonuoma“ – vis daugiau gyventojų pasinaudoja ja norėdami peržiūrėti naujausius filmus. Ypatingo populiarumo sulaukė Lietuvos kūrėjų juosta „Tadas Blinda. Pradžia“, taip pat populiarūs ir animaciniai, koviniai ar daug kartų matyti klasikiniai filmai, koncertų įrašai, televizijos laidų archyvai“, – sako G. Luneckas.

Taigi, su televizija „Interaktyvioji GALA“ televizorius gali tapti ir videomagnetofonu, ir nuomos punktu, kuriame už daugumą iš beveik 2 tūkst. įrašų net nereikia mokėti.

 

Paprasta valdyti

Pašnekovo teigimu, interaktyviosios televizijos populiarumą lemia ir tai, kad ją paprasta valdyti – meniu pateiktas aiškiai, todėl visas funkcijas perpranta net su technologijomis „nedraugaujantys“ gyventojai. Žiūrovai teigia, kad naudotis televizijos „Interaktyvioji GALA“ galimybėmis net paprasčiau nei kompiuteriu. Pavyzdžiui, vis daugiau klientų peržiūri interneto turinį tiesiog televizijos ekrane – naršo svetainėje „YouTube“ ir socialiniame tinkle „Facebook“, peržiūri tinklalapiuose „Flickr“ ir „Picasa“ esančias nuotraukas.

„Įspūdžiais besidalinantys klientai kaip vieną pagrindinių interaktyviosios televizijos pranašumų mini pažintinius televizijos kanalus – „Animal Planet“, „Travel Channel“ ir kt. Nepamirštamą įspūdį palieka raiškieji televizijos kanalai „iConcerts HD“, „Discovery HD Showcase“, „Eurosport HD“, „National Geographic Channel HD“ ir „History HD“. Pastebime, kad dažniausiai klientai pas mus atkeliauja nešini geromis artimųjų rekomendacijomis. Taip pat nenustebkite, jei laiptinės kaimynams televiziją diegiantis TEO specialistas pasiūlys paslaugą „Interaktyvioji GALA“ išbandyti ir jums“, – sako TEO Švenčionių – Širvintų klientų aptarnavimo skyriaus inžinierius.

 


HD naujienos

„Interaktyvioji GALA“ klientai artimiausiu metu raiškiuoju formatu (HD) galės matyti:

- Konkurso „Eurovizija 2012“ pusfinalius ir finalinį koncertą (tiesioginės transliacijos iš Baku gegužės 22, 24 ir 26 dienomis);
- Lietuvos krepšinio rinktinės kovas dėl patekimo į Olimpinį turnyrą (tiesioginės transliacijos iš Venesuelos liepos 2-8 dienomis);
- 2012 metų Londono vasaros olimpinės varžybos (liepos 27 – rugpjūčio 12 dienomis).
 

 
Reklaminis skydelis