Mes turime 328 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1610
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11797
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87827
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. gegužės 16 d.,trečiadienis Nr.37 (1180)

Vagystės

Gegužės 7 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos R.Ž. pareiškimas, kad iš Švenčionių meno mokyklos, esančios vaikų darželio „Liepaitė“ patalpose, buvo pavogtas mobilaus ryšio telefonas Samsung E2510. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 4 d.
Tą pačią dieną įregistruotas parduotuvės apsaugos darbuotojo pareiškimas, kad iš parduotuvės, esančios Švenčionyse, buvo pavogta įvairių prekių už 326,44 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 4 d.

Gegužės 8 d. gautas akcinės bendrovės grupės vadovo pareiškimas, kad pavogti atramos kampuočiai 5 vnt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Gegužės 10 d. gautas Švenčionėlių miesto gyventojos V.P. pareiškimas, kad nuo jai priklausančio automobilio „VW Golf“, kuris stovėjo namo kieme, Švenčionių gatvėje, Švenčionėlių mieste, dingo 4 ratai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Gegužės 10 d. Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS OVP viršininkės tarnybinis pranešimas, kad Švenčionių seniūnijoje, buvo įsibrauta į Z.P. priklausančią sodybą ir iš gyvenamo namo pavogtos 9 pakuotės laminato. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Gegužės 12 d. įregistruotas Kauno gyventojo K.Š. pareiškimas, kad Švenčionėliuose, parduotuvėje, dingo piniginė, kurioje buvo 1100 Lt, banko kortelės ir asmens dokumentai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Smurtauja artimieji

Gegužės 7 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP tyrėjos tarnybinis pranešimas, kad Pabradėje, Arnionių gatvėje, savo namuose, būdamas girtas A.Š. sudavė ranka į veidą dukrai, kuo sukėlė fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

Gegužės 12 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojo J.P. protokolas - pareiškimas, kad sugyventinis G.T. žodinio konflikto metu sudavė ranka jai į veidą, tuo sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

 

Svetimais vardais paėmė kreditus

Gegužės 10 d. įregistruotas Strūnaičio seniūnijos gyventojo A.B. pareiškimas, kad apgaulės būdu buvo paimtas kreditas jo vardu jam nežinant. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 215 str. 1 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos J.C. pareiškimas, kad apgaulės būdu buvo paimtas kreditas jos vardu jai nežinant. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 215 str. 1 d.

 

Sulaikytas vilnietis, gabenęs kontrabandinius rūkalus

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pareigūnai, Papelekio pasienio kontrolės punkte apie 19.30 val. tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykstantį 1998 m. „Jeep Grand Cherokee“. Automobilį vairavo 23 metų vilnietis. Jaunas vyras pasienio tikrinimo metu nurodė, kad į Lietuvos Respubliką įveža du pakelius cigarečių „Winston“ po 20 vnt. ir vieną butelį 0,5 litro talpos degtinės.

Tikrinimo metu pasieniečiai nustatė, kad jaunuolis iš Lietuvos išvyko gegužės 10 d. vakare per Lavoriškių pasienio kontrolės punktą, o grįžo - per Papelekio. Taip pat apžiūros metu įtarimą kėlė neseniai atsukinėti kuro bako tvirtinimo varžtai. Pareigūnai nusprendė automobilį patikrinti išsamiau. Atsukus apačioje esančią kuro bako metalinę apsaugą, buvo pastebėta, kad kuro bakas yra virintas, nestandartinis ir buvo aptikta slėptuvė, kurioje nuo pasienio tikrinimo rasti paslėpti 1307 pakeliai po 20 vnt. cigarečių „5 Minsk superslim“ su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais.

Vilniečio atžvilgiu Švenčionių užkardos pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną.

Transporto priemonė ir cigaretės sulaikyti ir saugomi Švenčionių užkardoje. Savininkui gresia bauda.

 

Savaitės įvykių suvestinė

Per savaitę (gegužės 7-14 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruota 130 pranešimų apie teisės pažeidimus, pradėta 12 ikiteisminių tyrimų. Gegužės 10 d. pranešė Švenčionėlių miesto gyventoja V.P., kad nuo jai priklausančio automobilio „VW Golf“, kuris stovėjo namo kieme, Švenčionių gatvėje, Švenčionėlių mieste, dingo 4 ratai. Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Per savaitę policijos pareigūnai nustatė 17 viešosios tvarkos pažeidimų, iš jų: 10 pažeidimų pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose); 5 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas), 2 – pagal LR ATPK 187 (pasipriešinimas policijos pareigūnams). Gegužės 9 d. Švenčionių seniūnijos kaimo namo kieme buvo išmuštas Švenčionių seniūnijos gyventojai L.G. priklausančio automobilio VW Passat, galinio lango stiklas. Įvykis tiriamas.

Per savaitę buvo nustatyti 88 kelių eismo taisyklių pažeidimai. 8 vairuotojai vairavo transporto priemonę neblaivus (3 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 5 – vidutinis), 8 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 8 vairuotojai vairavo transporto priemonę, kuriai neatlikta valstybinė techninė apžiūra, 20 vairuotojų viršijo nustatytą greitį. Taip pat nustatyta 11 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimų.

Praeitą savaitę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK registruoti 3 eismo įvykiai dėl į kelio važiuojamąją dalį staiga išbėgusio laukinio gyvūno. Policija prašo vairuotojų būti ypač atidžiais važiuojant miškingomis vietovėmis. Susidūrus su staiga į kelią išbėgusiais stambiais laukiniais gyvūnais gali būti ne tik apgadinamas transportas, bet ir sužalojami žmonės. Linkime saugios kelionės!

Parengta pagal Švenčionių RPK ir VSAT Ignalinos rinktinės informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411
 

 
Reklaminis skydelis