Mes turime 399 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3997
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14184
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90214
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Aukštaitukas“ ruošiasi moksleivių dainų šventei

2012 m. gegužės 19 d.,šeštadienis Nr.38 (1181)

Visada smagu scenoje matyti šokantį Švenčionių meno mokyklos ansamblį „Aukštaitukas“. Tiek entuziazmo, dinamikos ir, kas svarbiausia, profesionalumo jaunųjų šokėjų judesiuose, ir tai visada žavi žiūrovus. Šiemet „Aukštaituko“ dalyvių ir jų vadovės Jolantos Razmienės laukia rimtas išbandymas – Lietuvos moksleivių dainų ir šokių šventė. O geriausias pasirengimas dalyvauti tokioje grandiozinėje šventėje – įvairūs koncertai ir konkursai, kuriuose, nepaisant nelengvos finansinės situacijos, mielai dalyvauja „Aukštaituko“ šokėjai. Nors važiavimas į festivalius ir konkursus susijęs su nemažomis išlaidomis ir dažniausia tas išlaidas tenka dengti jaunųjų šokėjų tėveliams, bet per keletą paskutinių mėnesių „Aukštaituko“ šokėjai dalyvavo „Žvaigždūnės“ festivalyje Trakuose, „Gervės“ festivalyje Visagine, į tarptautinį išaugusį festivalį „Perkūno akys“ Švenčionyse, kurį, beje ir organizuoja Švenčionių meno mokykla. Gražiai pasirodyta ir Lietuvos kultūros centro organizuotame „Aguonėlės“ konkurse. Sulaukta gražių įvertinimų ir užimta aukšta antroji vieta.

- Vaikai labai nori šokti, o nuo 1987 m. gyvuojantis „Aukštaitukas“ tapo savotiška šokėjų „Aukštaitijos“ ansambliui ruošimo vieta. Ir dabar turime labai stiprų „Aukštaituko“ sąstatą. Dalyvavimas konkursuose, festivaliuose mums suteikia galimybę palyginti save su kitais kolektyvais bei, žinoma, tobulėti. Juk pamokos ir repeticijos tai viena, o konkursai ir festivaliai – visai kas kita. Juk štai konkursui „Aguonėlė“ turėjome paruošti originalią pusės valandos programą, tenka nemažai dirbti ir rengiantis Respublikinei moksleivių dainų šventei. Ir tam neužtenka tų kelių programoje numatytų valandų, dirbame kur kas ilgiau ir daugiau. Dirbame iš idėjos, iš idėjos ir meilės vaikams dirba ir kapeloje grojantys pedagogai. Reikia suprasti paprastą tiesą: jei nebus koncertų, konkursų, festivalių – netenka prasmės ir visos repeticijos, šokių pamokos. Buvo toks periodas, kai vaikai gėdijosi tautinio kostiumo, o dabar gerbia jį ir su pasididžiavimu dėvi. Aš džiaugiuosi, kad vaikų noras šokti liaudiškus šokius nesumažėjo, o rezultatas priklauso nuo šalia vaikų esančio pedagogo, jo atsidavimo savo profesijai, vaikams. Esu labai dėkinga vaikų tėvams, kurie iš visų jėgų stengiasi, kad vaikai galėtų išvykti į konkursus ir festivalius, o tai padeda mums išlikti ir tikėtis, kad situacija anksčiau ar vėliau pagerės, - apie vaikų ansamblį ir situaciją kalba Švenčionių meno mokyklos pedagogė Jolanta Razmienė, kurios kaip ir jaunųjų šokėjų laukia dar daug darbo, ir pagrindinis – Respublikinė moksleivių dainų šventė, bet iki to dar bus ir Švenčionių miesto dienos, ir svajonė sudalyvauti festivalyje Latvijoje bei Utenoje.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis