Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2791
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12978
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89008
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Sodra“ pradėjo skelbti atidėtų skolų sumas

2012 m. gegužės 23 d.,trečiadienis Nr.39 (1182)

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba („Sodra“) kasdien atnaujina ir pateikia duomenis apie jai skolingus draudėjus, o nuo šiol kasdien skelbiamos ir atidėtos mokėtinų skolų sumos.

Iki šiol „Sodros“ interneto svetainėje buvo galima sužinoti tik bendrą skolos sumą. Tačiau dalis skolingų draudėjų yra sudarę skolos mokėjimo atidėjimo sutartis ir laiku moka einamąsias socialinio draudimo įmokas.

„Suprasdami, kad mūsų skelbiami duomenys apie įmonių skolą „Sodros“ biudžetui yra nuolat aktualūs, į juos atsižvelgiama renkantis partnerius ar užsakymų vykdytojus, norime teikti kiek įmanoma tikslesnę informaciją. Manome, kad duomenys apie atidėtas skolų sumas leis objektyviau vertinti „Sodros“ biudžetui skolingas įmones“, - sako Mindaugas Sinkevičius, „Sodros“ direktorius.

„Sodrai“ skolingų įmonių sąrašas kasdien atnaujinamas ir skelbiamas ZIP formato byla adresu http://www.sodra.lt/lt/paslaugos/informacijos_rinkmenos/draudeju_duomenys. Užklausą apie konkretų draudėją galima pateikti adresu http://draudejai.sodra.lt/draudeju_viesi_duomenys/.

Preliminariais duomenimis, gegužės 18 d. „Sodros“ biudžetui buvo skolingi 96 tūkst. draudėjų, jų skola siekė 488,1 mln. litų. Atidėtų skolų suma sudarė 6,4 mln. litų, skolos atidėjimo sutartis turėjo 1447 draudėjai.
 

 
Reklaminis skydelis