Mes turime 324 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:544
mod_vvisit_counterŠią savaitę:32920
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:114669
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Atnaujinusi tinklą „Tele2“ pagerins kokybę ir sumažins kainas

2012 m. gegužės 30 d.,trečiadienis Nr.41 (1184)

Dar geresnė paslaugų kokybė ir pigesnis ryšys – tai savo klientams pasiūlys telekomunikacijų bendrovė „Tele2“. Bendrovė ėmėsi modernizuoti mobiliojo ryšio tinklą ir jo įrangą visiškai atnaujins iki ateinančių metų pabaigos. Pradėtas modernizavimas leis „Tele2“ ir ateityje geros kokybės paslaugas teikti mažomis kainomis.

 

Naudą pajus vartotojai

„Modernaus „Tele2“ tinklo aprėptis bus didesnė, signalo kokybė geresnė, o eksploatavimas pigesnis. Suprantama, dėl to laimės klientai, kurie aukštesnės kokybės paslaugas gaus mažomis kainomis“, - sako Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.
Atnaujinus tinklo įrangą, jo aprėptis padidės mažiausiai dešimtadaliu. Tuo pačiu naujieji tinklo įrenginiai bus kompaktiškesni, jų reikės mažiau, o moderniausios bazinės stotys naudos ketvirtadaliu mažiau elektros energijos. Tai leis sumažinti tinklo eksploatavimo kaštus ir poveikį aplinkai.

„Tele2“ 2G ir 3G ryšio tinklai dabar yra antri Lietuvoje pagal aprėptį. Bendrovės GSM (2G) ryšio tinklas dengia beveik visą Lietuvą, o 3G tinklas – arti dviejų trečdalių šalies teritorijos.

„Tele2“ savo paslaugų kokybę nuolat gerina laikydamasi pažado paslaugas klientams teikti mažomis kainomis. Tyrimų bendrovės „RAIT“ kovą atlikto tyrimo duomenimis, Lietuvos gyventojų vertinimu, operatorių paslaugų kokybė nesiskiria. 61 proc. gyventojų nurodo, kad „Tele2“ paslaugų kaina yra mažiausia. 2010-2011 m. perėję į „Tele2“ vartotojai nurodė, kad jų išlaidos mobiliajam ryšiui sumažėjo vidutiniškai 37 proc.

 

Atnaujins visą įrangą

Modernizuojant „Tele2“ tinklą ketinama visiškai pakeisti 2G (GSM) ryšio tinklo bazines stotis, o 3G stotys ir įranga bus atnaujintos. Atnaujindama tinklą „Tele2“ taip pat pasirengs ateityje teikti 4G (LTE) mobiliojo ryšio paslaugas. Pagal pažangiausių technologijų poreikius sukurtas tinklas bus lankstus, taupus, atitiks šiandieninius ir busimos plėtros poreikius.

„Tele2“ mobiliojo ryšio ir duomenų perdavimo tinklai vienu metu atnaujinami Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Tai leidžia tinklo modernizaciją vykdyti dar palankesnėmis sąlygomis. Tinklo ir programinę įrangą visose trijose šalyse tiekia bei diegia viena šios srities lyderių pasaulyje – bendrovė „Nokia Siemens Networks“.

„Tele2“ pernai buvo didžiausia mokesčių mokėtoja informacinių technologijų ir telekomunikacijų sektoriuje. „RAIT“ apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausia ir labiausiai rekomenduojama ryšio operatorė Lietuvoje – pusė apklaustųjų teigia besinaudojantys „Tele2“ paslaugomis.