Mes turime 253 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3349
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21893
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69219
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Svarbiausias Darbo partijos tikslas - šalies ir jos gyventojų gerovės kūrimas

2012 m. birželio 2 d.,šeštadienis Nr.42 (1185)

Praėjusį penktadienį Kaune vykusiame penkioliktajame Darbo partijos suvažiavime buvo pristatyta ir patvirtina partijos programa ir kandidatų sąrašas vienmandatėse bei daugiamandatėje apygardose. Pirmadienį partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas drauge su Ignalinos – Švenčionių apygardos kandidatu Šarūnu Biručiu dalyvavo Darbo partijos Švenčionių skyriaus susirinkime.

 

Pasmerkti laimėti!

Taip Darbo partijos vaidmenį šalies politiniame gyvenime ir Seimo rinkimuose įvertino suvažiavimo svečias Europos Liberalų demokratų ir reformų partijos (ELDR) - kurios nare Darbo partija tapo prieš kelias savaites – pirmininkas Grahamas Watsonas. Sakydamas sveikinimo kalbą, jis maloniai nustebino tuo, kad labai gerai žino mūsų šalies problemas ir politinę situaciją. Sveikindamas darbiečius jis pirmiausia priminė, kad kitąmet Darbo partija švęs 10 metų jubiliejų. „Šiuos metus sąžiningai dirbote Lietuvos žmonėms, bet metų pabaigoje jūs galite karūnuoti šią sėkmę grįžtami atgal į Vyriausybę. Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad dabartinis šalies premjeras Andrius Kubilius yra silpnoje daugumoje, o Viktoras Uspaskichas yra laiku ir vietoje. Todėl esu tikras, kad Viktoras nenuvils jūsų. Matau, kad jis ryžtingas ir drąsiai ves šalį į priekį. O su jo žiniomis apie verslo pasaulį, jis yra pasmerktas sėkmei vadovaujant valstybei ir partijai“, - sakė Grahamas Watsonas.

 

Valdžioje keitėsi tik dvi partijos, ir nieko daugiau

Savo kalboje, kurios pasiklausyti pareiškė norą ir svečiai, paprašę atidėti sveikinimus po pirmininko pranešimo, V.Uspaskichas pabrėžė, kad situacija šalyje yra tokia, jog jau nėra laiko žaidimams - kas laimės, Lietuvos ateitis pastatyta ant kortos. Valstybės skola pasiekė 50 mlrd. Lt, per šią Seimo kadenciją ji išaugo trigubai daugiau, negu per visą laikotarpį nuo nepriklausomybės paskelbimo. Dar keliolika milijardų, o skolinantis tokiu tempu tai įvyktų per porą metų, ir šaliai tektų skelbti bankrotą. Nė viena partija nesugeba pristatyti pilno paketo, kaip keisti situaciją. Darbo partijos branduolį daugiausia sudaro verslininkai, kurie žino, kaip uždirbami pinigai ir kaip dirbti efektyviai. Jie ir formuoja šalies gerovės pagrindą.

Iki šiol valdžioje periodiškai tarpusavyje keitėsi dvi partijos, ką nors prisijungdamos dėl daugumos. Pabūna valdžioje konservatoriai, užleidžia socialdemokratams, ir vieniems, ir kitiems tokia padėtis buvo patogi. Toks švytuoklės principas atvedė mus prie to, kur dabar esame. Lietuva morališkai sutrypta, žmonės apimti begalinio nusivylimo, šalis tuštėja dėl neregėto masto emigracijos, valdžia beatodairiškai skolinasi ne investicijoms, o šiai dienai - „pravalgymui“ ir viešai giriasi, kad stabilizavo finansus. Kažkas turi nutraukti tą švytuoklės principą, pasakyti žmonėms tiesą ir imtis šalies atkūrimo. Apklausos byloja, kad ta jėga žmonės laiko Darbo partiją, suteikdami jai didžiausią reitingą.

 

V.Uspaskicho nusikaltimas - politinė sėkmė...

Teisėsaugos puolamas dėl vadinamosios „juodosios buhalterijos“ bylos Darbo partijos pirmininkas sakė: „Darbo partijos niekas neįveiks ne todėl, kad mes pirmaujame reitinguose, bet todėl, kad mus vienija žmonės ir jų tikėjimas Lietuva“. Jis teisėsaugą vadino korumpuota ir tvirtino, kad byla yra sufabrikuota, bei stebėjosi, jog Darbo partijos mitingą prieš teisėsaugą ir ydingą teismų sistemą ėmėsi komentuoti pats Konstitucinio Teismo pirmininkas bei Teisėjų taryba. Pasak V.Uspaskich, to nėra buvę istorijoje...

Europos Liberalų demokratų ir reformų partijos (ELDR) pirmininkas Grahamas Watsonas savo kalboje taip pat nemažai dėmesio skyrė Darbo partijos bylai ir situacijai, susiklosčiusiai teisinėje mūsų valstybės sistemoje. Pasak svečio, jeigu Lietuva pralaimi 90 proc. bylų Europos Žmogaus teisių teisme, šalyje trūksta teisingumo, kai partijos pirmininkas V.Uspaskich ir visa Darbo partija yra persekiojama dėl nesusipratimų buhalterijoje ir finansuose, tai nėra gerai. Bylai pasibaigus, jis reikalaus išsamaus šio proceso tyrimo Europos Parlamente, nustatant ar nebuvo pažeistos V.Uspaskich ir kitų jo dalyvių teisės ir laisvės. „Aš noriu tyrimo Europos Parlamente - kodėl Lietuvoje politiniai interesai yra viršesni už teisinius procesus, - kalbėjo G. Watsonas. - Kodėl V.Uspaskich yra kviečiamas į teismą du kartus per savaitę, taip trukdant jam dirbi EP ir partijoje? Kodėl jis turi atsakyti už kitų klaidas? Manau, kad didžiausias V.Uspaskicho nusikaltimas yra jo politinė sėkmė bei kitų pavydas ir siauri asmeniniai interesai“.

 

Patvirtinti kandidatai

Šiame darbiniame Darbo partijos suvažiavime, skirtingai nuo žiemą vykusio suvažiavimo, kuriame didžiausios partijos atstovai beveik užpildė „Švyturio“ areną Klaipėdoje, dalyvavo tik 406 delegatai. Vienam didžiausių Švenčionių skyriui atstovavo 14 asmenų grupė. Delegatai patvirtino partijos programą ir kandidatų sąrašus.

Ignalinos – Švenčionių apygardoje kandidatu patvirtintas Šarūnas Birutis (sąraše jis 13-as), Molėtų – Švenčionių – Petras Čimbaras. Darbo partijos informacijos centrui padarius klaidą išplatintame pranešime, klaidingai trečiadienio laikraštyje paskelbėme ir mes, partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas kandidatuoja Naujosios Vilnios vienmandatėje apygardoje. Turint mintyje partijos pirmininko užimtumą, tai iš tiesų sunkiai įsivaizduojama, V.Uspaskichas įrašytas tik daugiamandatės apygardos sąraše 1-uoju numeriu. Artūras Paulauskas – kandidatas Fabijoniškių vienmandatėje ir 6-as sąraše. Rajono meras Vytautas Vigelis, įsipareigojęs rajono rinkėjams, o kadencija dar tik prasidėjo, atsisakė jam siūlytos aukštos pozicijos daugiamandatės apygardos sąraše ir lieka vykdyti pažadų rajono gyventojams. Turint mintyje, kad Darbo partija pagal gyventojų apklausas ryškiai pirmauja, beveik nebuvo abejonių, kad meras būtų patekęs į Seimą.

 

Atvyko kaip į šeimą

Švenčionyse darbiečių susirinkime aptariant rinkimų štabo strategiją dalyvavęs pirmininkas V.Uspaskich sakė partiečius laikantis šeima, šiltai ir betarpiškai bendravo, dalino patarimus, kaip pristatyti kandidatus ir pabrėžti svarbiausius Darbo partijos programos tikslus. Pagrindines Darbo partijos programos nuostatas sudaro 14 punktų: darbo vietų kūrimas, atlyginimų kėlimas, šilumos kainų mažinimas, šeimos verslo skatinimas, regionų politikos skatinimas, socialinės garantijos, aktyvi energetikos politika, užsienio politika, savivaldos reforma, rinkėjų teisių ir galių užtikrinimas, sveikatos apsauga, jaunimo politika, teisėsauga, švietimas. Dvi pirmosios, neatsitiktinai jos ir yra sąrašo pradžioje, yra tarsi du banginiai, ant kurių laikosi ir nuo kurių labai priklauso visa kita. Tai darbo vietų kūrimas ir minimalios algos kėlimas iki orios. V.Uspaskicho nuomone, Lietuvoje jau riba pasiekta, toliau skurdinti nėra kur, čia ne Graikija, kur pensija 1200 eurų. Todėl pašalpų mažinti nesiruošiama, o siekiant motyvuoti žmones dirbti, numatoma minimalią algą pakelti, kad būtų atotrūkis nuo pašalpos. Minimalią algą darbiečiai ruošiasi kelti ne 50 litų, dėl kurių dabar valdantieji ginčijasi jau metus, o iki orios – 1500 Lt.

Darbo vietų kūrimąsi skatins generuojanti ekonomika ir vidaus vartojimo skatinimas. Pasak V.Uspaskicho, Anglija ir Airija turbūt nekvailesnės už mus, nustačiusios maisto produktams 0 PVM tarifą, Prancūzija, Lenkija ir kitos šalys– 3-7. O pas mus 21 proc.!

Darbo partijos programą gyventojams plačiai pristatys kandidatai į Seimo narius ir jų rinkimų štabo nariai susitikimų metu.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ