Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3655
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13842
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89872
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paskutinis skambutis nuskambėjo 315 rajono abiturientų

2012 m. birželio 2 d.,šeštadienis Nr.42 (1185)

Gegužės 30-ąją nuo ankstyvo ryto rajono miestų gatvėmis suko šventiškai išpuoštų automobilių kolonos. Taip tradiciškai paskutinio skambučio dieną pradėjo Švenčionių rajono abiturientai. Švietimo skyriaus duomenimis šiemet jų 315. Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnaziją baigia rekordinis šiems laikams skaičius abiturientų – 112 (pernai buvo 102), Švenčionėlių Mindaugo gimnaziją baigia 80 abiturientų (pernai buvo 103), Pabradės „Ryto“ gimnaziją baigia 55 abiturientai, tiek pat buvo ir pernai, Pabradės „Žeimenos“ gimnaziją baigia 33 abiturientai (pernai buvo 37), Švenčionių vidurinę mokyklą baigia 20 abiturientų (pernai – 15) ir Adutiškio vidurinę mokyklą – 15 abiturientų (pernai – 18). Prieš metus rajono mokyklas baigė 330 abiturientų, t.y. 15 daugiau. Tiesa, dar yra 38 baigiantys suaugusiųjų klases. Štai tokie būtų skaičiai, už kurių slypi jaunų žmonių likimai, Lietuvos ir mūsų rajono ateities perspektyvos.

Paskutinis skambutis abiturientams – tai lyg starterio šūvis, duodantis startą bėgikams. Kiekvienas iš 315 bėgs savo gyvenimo distanciją, o kad ją sėkmingai įveiktų, reikia gerai išlaikyti brandos egzaminus. Laukia nelengva egzaminų sesija, kuri jau prasidėjo, nes buvo laikomi užsienio kalbų egzaminai.

Teko lankytis gausiausią abiturientų būrį išleidžiančios Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos paskutinio skambučio šventėje. Gaila, kad oras sutrukdė švęsti gimnazijos kiemelyje, nes sporto salė vos sutalpino tokį didelį būrį abiturientų, juos atlydėjusius pirmokus ir, žinoma, artimuosius, atėjusius į gražią ir prasmingą šventę.

Šventėje be gimnazijos vadovų ir pedagogų dalyvavo ir svečių – Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, administracijos direktorė Vida Rastenienė, tarybos narė Jolanta Olechnovič, mero patarėja Inga Varnienė ir kiti. Buvo pasakyta daug gražių žodžių, palinkėjimų, jei visa tai išsipildytų, tai 2012-ųjų laidos abiturientų lauktų gražus gyvenimas, bet būkime realistai – prieš akis jiems tikrai nelengvas kelias, kuriame daug kas priklausys nuo jos didenybės Fortūnos palankumo. Ne vienas, neradęs savo vietos čia, Lietuvoje, ko gero, išvyks laimės ieškoti į užsienį, bet tai bus ateityje, o gegužės 30-ąją gražūs, susimąstę jie klausėsi palinkėjimų, kuriuos išsakė meras Vytautas Vigelis, gimnazijos direktorė Danutė Čepulienė, įteikusi Padėkas už gerą mokymąsi porai dešimčių abiturientų, linkėjo jiems sėkmės gyvenime ir administracijos direktorė Vida Rastenienė, tarybos narė Jolanta Olechnovič už aktyvų dalyvavimą jaunimo organizacijos veikloje įteikė Padėką Kristinai Spiridonovaitei, o Švenčionių kultūros centro direktorius Aurimas Baliukonis ir Jolanta Razmienė įteikė Kultūros skyriaus vedėjos Danutės Vigelienės Padėkas abiturientams, dalyvaujantiems ansamblyje „Aukštaitija“, Švenčionių PUC direktoriaus Stanislavo Podvoiskij Padėkos įteiktos aktyviausiems sportininkams.

Gražiais žodžiais sėkmės 2012-ųjų laidos abiturientams linkėjo pirmokėliai, klasių auklėtojų vardu kalbėjęs mokytojas Algimantas Kadzevičius. Nuskambėjo ir abiturientų padėkos žodis, buvo perduotas simbolinis raktas ir, suskambėjus paskutiniam skambučiui, visi paliko salę.

Prie centrinio įėjimo esančiame kiemelyje susirinkę abiturientai į dangų paleido balionėlius, kurie simbolizavo jų svajones. Šventė tuo dar nesibaigė, dar laukė koncertas, o aš savo palinkėjimus 2012 m. rajono abiturientams norėčiau išreikšti filosofo Viljamo Džeimso žodžiais: „Nebijokite gyvenimo! Tikėkite, kad gyventi verta, ir jūsų tikėjimas įsikūnys realybėje.“

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis