Mes turime 325 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5420
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19280
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91637
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vaikams – linksmybės ir žaidimai

2012 m. birželio 6 d.,trečiadienis Nr.43 (1186)

Kasmet įvairiais renginiais visų rajono miestų kultūros centrai švenčia Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Išradingai ir linksmai ši šventė buvo surengta ir šiemet.

Penktadienį, birželio 1-ąją, balionais išpuoštame Švenčionių miesto parke jau nuo ryto skambėjo muzika, lauko gėlių puokštėmis apkaišytame kiemelyje pūpsojo žaislai, laukdami čia sugužėsiančių vaikučių. Renginio režisierė Jolanta Olechnovič džiaugėsi, kad jaukus kiemelis, kurį įkurti padėjo Švenčionių viešosios bibliotekos kolektyvas, buvo itin populiarus tarp mažųjų šventės dalyvių, kurie smagiai vartėsi ant minkštų patiesalų, dėliojo kaladėles, žaidė su žaisliukais, piešė kreidelėmis ir mezgė naujas pažintis.
Į miesto parką susirinko ir daug šeimų su kūdikiais vežimėliuose, itin džiugu buvo matyti ir nemažai tėčių, juolab, kad šventė vyko Tėvo dienos išvakarėse.

Renginio metu koncertavo Renatos Grigianecienės, Editos Račinskienės, Rimanto Ankėno, Vidos Uzielienės kolektyvai, daug aplodismentų sulaukė Švenčionių PUC specialistės Gitanos Tichonovos vadovaujamų mergaičių madų šou, kur buvo demonstruojami originalūs drabužiai iš popieriaus.

Susirinkusius sveikino ir politikas Šarūnas Birutis, pasirūpinęs, kad parkas būtų išpuoštas balionais. Jis pasidžiaugė nuostabiai suorganizuota vaikystės švente, mažaisiais koncerte dalyvavusiais talentais, priminė vaikams, kaip svarbu rūpintis jų teisėmis, o tėvus paragino netemdyti savo atžalų vaikystės diržu, bet ieškoti civilizuotų susikalbėjimo būdų. Sveikinimo žodžius tarė ir miesto seniūnė Ina Sinienė, kurios vadovaujama seniūnija ir UAB „Lakaja“ buvo šios šventės rėmėjai.

Gaila, kad po pietų praplyšę švininiai debesys papylė lietaus, suginė Švenčionėlių kultūros centro Tarptautinės vaikų gynimo dienos rengėjus ir dalyvius į salę. Tačiau šventė vis tiek buvo smagi: vaikai grojo, dainavo, šoko, piešė, lipdė, kūrė įvairiausius darbelius. Daug plojimų sulaukė Švenčionėlių vaikų dienos centro šokėjai.

Irena POŽĖLIENĖ

 

 
Reklaminis skydelis