Mes turime 420 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4079
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20280
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96310
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Lietuva ir Kazachstanas ieškos naujų bendradarbiavimo kelių

2012 m. birželio 9 d.,šeštadienis Nr.44 (1187)

Palangoje antradienį vyko aštuntasis Lietuvos ir Kazachstano tarpvyriausybinės prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdis, kuriame buvo svarstoma kaip labiau suintensyvinti krovinių pervežimą geležinkeliais tarp šalių, jų krovimą Klaipėdos uoste ir kiti aktualūs dvišalio bendradarbiavimo klausimai.

Delegacijų vadovai, Lietuvos ūkio ministras Rimantas Žylius ir Kazachstano užsienio reikalų atsakingasis sekretorius Rapilis Žošybajevas, pasirašė protokolą, kuriame apibrėžtas šalių bendradarbiavimo potencialas.

Iš Vidurinės Azijos šalių Kazachstano ir Lietuvos prekybinis ir ekonominis bendradarbiavimas vyksta intensyviausiai. Pasiekta nemažai rezultatyvių susitarimų su Kazachstanu transporto, mokslo, turizmo plėtros, medicinos ir kitose srityse. Kazachstanas ir Lietuva pažymi teigiamas krovinių pervežimo tarp šalių tendencijas ir abipusį suinteresuotumą dar labiau didinti jų srautus geležinkeliais. Ieškoma ir naujų bendradarbiavimo kelių ir būdų.

Lietuva siūlo Kazachstanui glaudžiau bendradarbiauti vystant sveikatinimo ir SPA turizmą, aktyviau dalyvauti tarptautiniuose turizmo renginiuose, siekti pradėti tiesioginius skrydžius Vilnius–Almata.

Tarpvyriausybinio posėdžio išvakarėse, pirmadienį, Švenčionių rajono savivaldybėje lankėsi Kazachstano vyriausybinės delegacijos narys Rašidas Alimovas. Mero pavaduotoja Raja Krupenina trumpai pristatė svečiui mūsų rajoną, įdomesnius objektus, verslo galimybes, plyno lauko investicijų planus.

Rašidas Alimovas yra Kazachstano Respublikos Akmolinsko srities Akolsko rajono vadovas. Rajonai stebėtinai panašūs ir net nutolę nuo sostinių vienodai – 100 km atstumu. Rašidas Alimovas rajono vadovo pareigose dirba 15 metų, bet Kazachstane vykdoma vadovų rotacija, tad jis dabar vadovauja jau trečiam rajonui. Rašido Alimovo vizito rajone tikslas buvo aptarti rajonų bendravimo ir bendradarbiavimo sutarties sąlygas.

Antradienį Palangoje po tarpvyriausybinės komisijos posėdžio oficialiai pasirašyta Akolsko ir Švenčionių rajonų bendradarbiavimo sutartis. Švenčionių rajono savivaldybei atstovavo rajono meras Vytautas Vigelis, administracijos direktorė Vida Rastenienė ir tarybos narys Regimantas Dalgeda.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis