Mes turime 384 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4816
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21017
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97047
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Iš tarptautinio festivalio-konkurso – su diplomais

2012 m. birželio 20 d.,trečiadienis Nr.47 (1190)

Švenčionėlių meno mokyklos jaunieji muzikantai iš festivalio-konkurso vėl grįžo su diplomais. Tik šįkart jie dalyvavo dar prestižiškesniame festivalyje-konkurse – II tarptautiniame jaunimo muzikos festivalyje-konkurse „Su muzika per Europą“ Lietuva – Italija 2012.

Birželio pradžioje vykusiame renginyje Lukas Kuleš (fortepijonas), Arnoldas Leleika (fortepijonas) ir Dominykas Maslauskas (kauškutis) buvo vieni iš jauniausių dalyvių, bet nepaisant to autoritetingai komisijai pristatė gana sudėtingus kūrinius. Jaunųjų muzikų mokytojos Loreta Šidlauskienė ir Virginija Beržinskienė konkurso metu sakė jautusios turbūt didesnę įtampą negu patys dalyviai, kuriems teko atlaikyti didžiulę konkurenciją, nes čia dalyvavo ir prestižinių Lietuvos bei Rusijos, Azerbaidžano meno mokyklų mokiniai. Tačiau meistriškumas juk tai ir ugdomas – daug repetuojant ir dalyvaujant įvairiuose konkursuose bei festivaliuose. Džiugu, kad šį Švenčionėlių meno mokyklos fortepijoninį ansamblį jau įsidėmėjo ir tokių konkursų organizatoriai bei komisijos nariai, dažnai negailintys padrąsinimo žodžių mažo miestelio mažos mokyklėlės atstovams.

Šiame konkurse dalyvių pasirodymą vertino ne tik Lietuvos ir Italijos tituluotų muzikų komisija, bet ir garbės komitetas, kurį sudarė J.E. Petras Zapolskas, Lietuvos Respublikos Ambasadorius Italijoje, J.E. Renato Maria Ricci, Italijos Respublikos Ambasadorius Lietuvoje, Laura Ranalli, Italijos Respublikos Ambasadoriaus Pirmoji sekretorė, prof. Zbignevas Ibelhauptas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rektorius, Doloresa Pilikauskienė, Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijos direktorė.

Šio festivalio-konkurso tikslas suaktyvinti ir tęsti kultūrinį-švietėjišką Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimą tarp muzikos, meno mokyklų, gimnazijų, konservatorijų, aukštųjų mokyklų. Jaunieji atlikėjai ir klausytojai tokių renginių metu ne tik susipažįsta su italų kompozitorių kūryba, atskleidžia savo talentus ir gebėjimus, bet ir ugdo savo įgūdžius bei meninį skonį. Festivalio-konkurso metu vyko fortepijono, fleitos, muzikos terapijos pamoka, mokytojams – seminaras, kurio metu jie dalinosi savo gerąja metodine-pedagogine patirtimi.
Šio festivalio-konkurso laureatams buvo dar įteikti ir žinomų Lietuvos menininkų autoriniai darbai.

Irena POŽĖLIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis