Mes turime 251 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:272
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18816
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66142
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Specialistų akiratyje – ortopedijos techninės priemonės

2012 m. birželio 20 d.,trečiadienis Nr.47 (1190)

Ar pagrįstai pacientams skiriamos ortopedijos techninės priemonės? Ar užsakymai šioms priemonėms gaminti atliekami tinkamai ir laiku? Ar pacientai patenkinti ortopedijos gaminių kokybe?

Tai paaiškės Vilniaus teritorinės ligonių kasos specialistams baigus patikrinimus daugelyje ligonių kasos veiklos zonoje esančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų, ortopedijos technines priemones gaminančiose įmonėse bei apklausus kai kuriuos šias priemones įsigijusius pacientus.

Vilniaus teritorinės ligonių kasos (Vilniaus TLK) specialistai asmens sveikatos priežiūros įstaigose tikrina, ar Privalomojo sveikatos draudimo biudžeto lėšomis kompensuojami ortopedijos gaminiai pacientams skiriami pagrįstai ir ar juos tikrai įsigyja tie, kuriems jie buvo skirti. Specializuotose ortopedinės technikos įmonėse tikrinama, ar pagaminamos tokios ortopedijos techninės priemonės, kurias paskyrė gydytojas ir ar jos yra kokybiškos, atitinka keliamus reikalavimus.

Savo nuomonę apie ortopedijos gaminius turi galimybę išsakyti ir pacientai. Tikrinimą atliekantys specialistai, iš anksto suderinę telefonu, namuose planuoja aplankyti daugiau kaip šimtą pacientų, kuriems buvo skirtos ortopedijos techninės priemonės.

Gyventojai prašomi būti budrūs ir įsileisti tik tarnybinį pažymėjimą su nuotrauka parodžiusius Vilniaus teritorinės ligonių kasos darbuotojus.

Atvykę pas pacientą ir, jam leidus, apžiūrėję įsigytą ortopedijos techninę priemonę specialistai įvertina, ar ji atitinka kokybės standartus, o paciento klausiama, ar gaminys atitinka specifinius poreikius, ar pacientas patenkintas ortopedijos priemonių skyrimo ir kompensavimo tvarka, ar ilgai tenka laukti užsakyto gaminio, ar turi priekaištų gamintojams ir kt.

Beje, nuomonę šiuo klausimu gali pareikšti ne tik atsitiktinai į apklausą įtraukti pacientai, bet visi Vilniaus TLK veiklos zonos gyventojai – jų laiškų laukiama elektroniniu paštu vitlk@vlk.lt

Vilniaus TLK informacija