Mes turime 389 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5040
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21241
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97271
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Aukštaitija“ sulaukė pripažinimo tarptautiniame festivalyje

2012 m. birželio 23 d.,šeštadienis Nr.48 (1191)

Birželio 6 -8 d. Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“ atstovavo Lietuvai Pastoviuose vykusiame tarptautiniame festivalyje „Skamba cimbolai ir armonika“. Lietuvai jame atstovavo ir garsiausias šalies kolektyvas – „Lietuvos“ ansamblis. „Aukštaitijos“ vadovas Aurimas Baliukonis sako prašęs, kad tik šių dviejų kolektyvų pasirodymai nebūtų arti vieni kitų, nes vis dėlto būti lyginamiems su profesionalais – didelis iššūkis, bet išėjo atvirkščiai – visą festivalį abudu kolektyvai iš Lietuvos buvo kartu, „Aukštaitijos“ pasirodymai sekė po „Lietuvos“. Buvo nelengva, ansambliečiai patyrė didelę įtampą, bet pasirodė puikiai. Festivalyje dalyvavo labai daug kolektyvų: iš visos Baltarusijos, taip pat iš Kazachstano, Moldovos, Estijos, Rusijos ir kt.

Antrąją festivalio dieną vyko muzikinė kova „Kas – ką?“ Joje „Aukštaitija“ tapo laureatais ir pelnė I laipsnio diplomą. Netekus dalies stipriausių šokėjų, tai kaip kompensacija kolektyvui – vadinasi, išugdė gerą pamainą. „Mums šie metai sunkūs, - neslepia liūdesio vadovas Aurimas Baliukonis. – Ansamblį palieka nemaža grupė šokėjų abiturientų. Ir festivalyje jau teko atsilaikyti be jų“. Kita vertus, buvę ansamblio dalyviai, išvykę į platųjį pasaulį, dažniausiai įsilieja į įvairius meno kolektyvus ir garsina rajono vardą.

Po šventinio koncerto miesto centre - Lenino aikštėje, vakare festivalio dalyviai pasklido po visą Pastovių rajoną. „Aukštaitija“ koncertavo viename iš agromiestelių (taip vadinami buvę kolūkiai), kur buvo labai šiltai sutikta.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ


 

 
Reklaminis skydelis