Mes turime 324 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4975
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15162
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91192
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žemdirbiai nebus baudžiami už vėliau nušienautas pievas ir ganyklas

2012 m. rugpjūčio 4 d.,šeštadienis Nr.59 (1202)

Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, atsižvelgdamas į tai, kad didžiojoje Lietuvos dalyje vyrauja drėgmės perteklius, kuris daro įtaką šienavimo ir šieno sutvarkymo darbams, liepos 31 d. įsakymu Nr. 3D-628 pratęsė Geros agrarinės ir aplinkosaugos būklės reikalavimų įvykdymo terminus.

Įsakyme nurodyta, kad 2012 metais ganyklos arba pievos, taip pat daugiametės ganyklos arba pievos, naudojamos gyvuliams ganyti, gali būti nuganytos arba nušienautos iki rugpjūčio 15 d., o ne iki rugpjūčio 1 d., kaip tai yra numatyta Žemės ūkio naudmenų geros agrarinės ir aplinkosaugos būklės reikalavimų apraše. Iki rugpjūčio 15 d. šienas ar žalioji masė ganyklose arba pievose, taip pat daugiametėse ganyklose arba pievose turi būti sutvarkyta – išvežta iš lauko; žalioji masė šienavimo metu susmulkinta ir tolygiai paskleista ganyklų arba pievų, taip pat daugiamečių ganyklų arba pievų plotuose; šienas sudėtas į kūgius arba lauke paliekamas supresuotas šienas.

Ūkininkams, nenušienavusiems ir nesutvarkiusiems šieno iki š.m. rugpjūčio 1 d., tačiau atlikus šiuos darbus iki š.m. rugpjūčio 15 d., nebus fiksuojamas minėtų reikalavimų pažeidimas ir taikomos sankcijos.

Žemės ūkio ministerijos informacija
 

 
Reklaminis skydelis