Mes turime 398 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3480
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19681
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95711
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jaunųjų krepšininkų širdys vėl plakė išvien

2012 m. rugpjūčio 8 d.,trečiadienis Nr.60 (1203)

Šiemet birželio mėnesį jau antrą kartą vyko Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotas vaikų sveikatingumo renginys – krepšinio turnyras skambiu pavadinimu ,,Kai mūsų širdys plaka išvien“. Renginio tikslas – skatinti vaikų užimtumą, fizinį aktyvumą, gražius tarpusavio santykius. Šia iniciatyva tikimasi kuo daugiau vaikų sudominti aktyvia fizine veikla, įvairiomis laisvalaikio užimtumo formomis, mažinti socialinę atskirtį. Rajone kasmet šį sveikatingumo renginį organizuoja Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Jau antrus metus Biurui talkina Švenčionių rajono Papildomo ugdymo centras, o šiemet organizuojant renginį aktyviai dalyvavo Švenčionių rajono savivaldybės Narkotikų kontrolės komisija. Mūsų rajone vyko trys iš LR Sveikatos apsaugos ministerijos lėšų finansuojamo projekto krepšinio varžybų pirmojo etapo renginiai – birželio 19 d. Pabradės ,,Žeimenos“ gimnazijos sporto aikštelėje, birželio 20 d. Švenčionėliuose sporto aikštelėje Vilniaus gatvėje, o birželio 22 d. Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijos sporto aikštelėje. Tarpusavyje varžėsi Pabradės, Švenčionėlių ir Švenčionių miestų seniūnijų 7-16 metų moksleivių komandos. Smagu, kad šių metų varžybose sutikome daug pažįstamų veidų.

Rajoninėse varžybose dalyvavo apie 100 jaunųjų krepšininkų ir nemažas būrys palaikančiųjų. Visose krepšinio aikštelėse virte virė emocijos. Besibaigiant pirmajam šio turnyro etapui norintieji turėjo galimybę išbandyti taiklumą baudų ir tritaškių metimo varžybose. Didžiausiu taiklumu pasižymėjęs Robertas Trebnik ne tik buvo išrinktas nugalėtoju, bet taip pat buvo apdovanotas krepšinio kamuoliu. Be jokios abejonės, kiekvienas krepšinio turnyro „Kai mūsų širdys plaka išvien“ dalyvis, pasibaigus varžyboms, gavo po Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atminimo įsteigtą dovanėlę bei buvo pavaišintas skaniais pietumis. Varžybų nugalėtojais tapo 7-12 ir 13-16 metų amžiaus grupių komandos iš Švenčionėlių. Jiems, be jau minėtų dovanėlių, atiteko ir pagrindinis prizas – kelionė į respublikines šio turnyro varžybas.

Liepos 27 dieną į Žemaičių Kalvarijos seniūniją Plungėje, kur vyko finalinės vaikų krepšinio turnyro „Kai mūsų širdys plaka išvien“ varžybos, sugūžėjo gausybė vaikų, iš 54-ių Lietuvos savivaldybių. Šį įsimintiną renginį organizavo LR Krašto apsaugos ministerija, LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, LR Sveikatos apsaugos ministerija, LR Vidaus reikalų ministerija, LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, Plungės rajono savivaldybė bei Plungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Visi finalinių varžybų dalyviai ir projekto organizatoriai, laikydami rankose savo miestų ar rajonų atributiką, žingsniavo iškilmingoje eisenoje. Po eisenos buvo tariamos sveikinimo kalbos ir dalis jaunųjų krepšininkų (tarp jų ir atstovaujantys Švenčionių rajono savivaldybę) persikėlė į Platelius, kur vyko įnirtingos kovos. Po rungtynių vaikai turėjo galimybę išsimaudyti Platelių ežere, aktyviai pailsėti su TAFISA pasaulio sporto visiems žaidinių „Šiauliai 2012“ simboliu „ŠAULIUKU“, stebėti Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos parodomąją programą ir, žinoma, paragauti kareiviškos košės. Galiausiai visiems finalinio krepšinio turnyro „Kai mūsų širdys plaka išvien“ dalyviams buvo įteiktos atminimo dovanėlės – futbolo kamuoliai, renginio marškinėliai, raktų pakabukai su renginio logotipais bei padėkos raštai.

Įvykusios krepšinio varžybos dar kartą įrodė, jog idėja (gimusi dar prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio turnyrą) surengti vaikams šią šventę, ne tik pasiteisino, bet ir leido įsitikinti tuo, kad krepšinio tradicijos yra įsišaknijusios net pačių mažiausių lietuvių širdyse.

Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras dėkoja Pabradės, Švenčionėlių, Švenčionių miestų seniūnijų darbuotojams, Švenčionių Papildomo ugdymo centro treneriams Grigorijui Kisel, Tadui Garlai, Andriui Nekrašui, Pabradės sportinių žaidimų klubo vadovui Viačeslavui Meškovui, Švenčionių rajono savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijai prisidėjus prie šio gražaus renginio pravedimo, o Pabradės ,,Ryto‘ gimnazijos direktorei Laimai Markauskienei - už jauniesiems Pabradės krepšininkams suteiktą galimybę atvykti į tolimesnį atrankinių varžybų, vykusių Švenčionyse, etapą.

Straipsnį parengė Švenčionių rajono savivaldybės
Visuomenės sveikatos biuro
vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros
specialistė Aloyza Aglinskienė

 

 
Reklaminis skydelis