Mes turime 397 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4321
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20522
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96552
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jurginus „suaudė“ į kilimus

2012 m. rugsėjo 5 d.trečiadienis Nr.67 (1210)

Rudenį, kai tik sužydi jurginai, Švenčionių rajono kaimo bendruomenių asociacijos pirmininkė Lidija Gaižutienė tradiciškai kviečia visas rajone veikiančias kaimo bendruomenes ir pavienius žmones dalyvauti Jurginų šventėje. Šiemet Cirkliškio dvaro kieme, į kurį įvairius renginius svetingai priima Švenčionių profesinio rengimo centro direktorė Milda Gustienė, iš jurginų ir kitų rudeninių gėlių buvo komponuojami įspūdingi kilimai. Išradingi ir kūrybingi buvo aktyviausių kaimo bendruomenių kolektyvai – sužydėjo spalvingais kilimais pievutė prie centrinio Cirkliškio dvaro rūmų įėjimo. Smagu, kad į šventę įsijungė ir noriai įvairiuose renginiuose bei šventėse dalyvaujanti Švenčionėlių miškų urėdija, atstovaujama Onutės Gylienės ir jaunųjų miško bičiulių. Jurginų kilimus sukomponavo ne tik aktyviausios ir veikliausios bendruomenės. Genutė Razmienė iš Vaiškūnų kaimo viena „nuaudė“ didžiulį ir spalvingą rudeninių gėlių kilimą.

Jurginų šventės dalyvius sveikino Seimo narys Konstantas Ramelis, rajono meras Vytautas Vigelis, politikai Šarūnas Birutis, Algirdas Radušys, Švenčionių PRC direktorė Milda Gustienė, Cirkliškio ir Švenčionių miesto seniūnės Valentina Lysenko ir Ina Sinienė.

Susirinkusius linksmino šeimyninė adutiškiečių Rumbučių kaimo kapela, galima buvo pasivaišinti namine gira, kaimiškais lašinukais, naminiais pyragais, kibinais ir kitokiais gardumynais, kuriais garsėja šventėje dalyvavusios auksarankės šeimininkės.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis