Mes turime 324 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5417
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19277
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91634
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skambutis pakvietė į klases

2012 m. rugsėjo 8 d.šeštadienis Nr.68 (1211)

Rajono mokyklose šiais mokslo metais mokysis 3319 moksleivių

Šalies mokykloms leidus spręsti pačioms, kada pradėti mokslo metus, nuomonės pasiskirstė po lygiai: maždaug pusė mokyklų mokslo metų pradžią šventė tradiciškai rugsėjo 1-ąją, nors tai buvo šeštadienis. Kita pusė, tarp jų ir mūsų rajono mokyklos, mokslo metus pradėjo pirmadienį, rugsėjo 3 d. Kurioziškai šiame kontekste veikė ir taip, manyčiau, absurdiškas draudimas rugsėjo 1-ąją parduotuvėse prekiauti alkoholiniais gėrimais. Pusėje Lietuvos rugsėjo 1 d. nebuvo mokslo metų pradžia, bet žmonės negalėjo nusipirkti net alaus pirčiai, tuo tarpu mokslo metų pradžią nukėlusiems į pirmadienį jau buvo laisvė...

Apie šventišką pirmadienį Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje ir po vienu stogu esančioje Švenčionių pradinėje mokykloje jau rašėme. Taip pat ir apie pokyčius, kurie nedžiugina, kaip ir visoje Lietuvoje. Mažėja jaunų žmonių, mažėja moksleivių, bet šiandieną – tik apie moksleivius. Prieš metus šioje gimnazijoje abiturientų buvo 112, o šiemet – 80. Perpus mažiau dvyliktokų Švenčionių vidurinėje mokykloje – 10 (pernai buvo 21). Kitose mokyklose abiturientų sumažėjo nežymiai: Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje mokysis 76 abiturientai (pernai – 80), Pabradės „Ryto“ gimnazijoje – 51 (pernai – 55), Adutiškio vidurinėje – 12 (pernai – 15). Tik Pabradės „Žeimenos“ gimnazijoje šiais metais abiturientų gerokai daugiau – 53, pernai buvo 37.

Švenčionių pradinėje šiemet į 1-ą klasę atėjo 33 pirmokėliai. Pernai buvo 58. Bet pirmokų Švenčionyse nesumažėjo, priešingai, padaugėjo (iš viso 65), tik jie persiskirstė per dvi mokyklas: 33 atėjo į pradinę, 32 – į Švenčionių vidurinę (pernai buvo 19). Tai paskutiniai pirmokai šioje mokykloje, kitąmet 1 klasė nebus formuojama, visi pirmokai eis į Švenčionių pradinę mokyklą. Taip palaipsniui moksleiviai šiose mokyklose persiskirstys ir išsigrynins pradinė mokykla. Pradedant naujus mokslo metus moksleivius, tėvelius ir mamas bei kolegas pasveikino ilgametis mokyklos direktorius Jurijus Semaška ir svečiai.

Nors rajone šiais metais mokyklas lankys 242 mokiniais mažiau negu pernai, galima pasidžiaugti, kad pirmokų visose mokyklose išliko panašus skaičius, daugelyje net keliais daugiau. Perspektyvoje mokinių neturėtų labai mažėti. Pabradės „Ryto“ gimnazijoje šiais metais 43 pirmokai (pernai – 39), Pabradės „Žeimenos“ gimnazijoje – 42 (pernai – 40), Adutiškio vidurinėje – 13 (pernai – 12). Sumažėjo pirmokų Švenčionėlių progimnazijoje – atėjo 55, pernai buvo 67, Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre, kaip ir pernai, yra 1 pirmokas.

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje šiemet mokosi 612 mokinių, nėra 5 klasės, nes vyksta gimnazijos išgryninimas, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje – 317 mokinių, Pabradės „Žeimenos“ gimnazijoje – 515, Pabradės „Ryto“ gimnazijoje – 567, Švenčionių vidurinėje – 335, Švenčionėlių 2-ojoje vidurinėje (su suaugusiųjų klasėmis) – 188, Adutiškio vidurinėje – 148, Švenčionėlių progimnazijoje – 568, Švenčionių pradinėje – 224, Kaltanėnų UTC – 5. Buvusios Magūnų ir Svirkų mokyklos reorganizuotos ir prijungtos prie Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos ir Adutiškio vid. mokyklos tapo jų skyriais.

Mokyklose pirmadienio rytą nuskambėjęs tradicinis mokyklinis skambutis paskelbė naujų mokslo metų pradžią 3319 moksleiviui, iš jų 219 pirmokų ir 323 abiturientams.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis