Mes turime 369 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5167
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30297
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77623
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionyse gyvenanti Marija Rimaš atšventė 100 m. jubiliejų

2012 m. rugsėjo 29 d. šeštadienis Nr.74 (1217)

Šimtas metų – tai daug ar mažai? Žiūrint iš šalies – daug, o pačiam žmogui – visai nedaug. Greitai prabėgo tas šimtmetis ir Švenčionyse dabar gyvenančiai Marijai Rimaš.

Gyvendami mes beveik nepastebime, kaip pralekia dienos, metai, dešimtmečiai. Jau ir vaikai Genė Drevnickienė ir sūnus Jonas Rimašius spėjo pražilti. Užderėjo gražus anūkų ir proanūkių derlius: 7 anūkai, 6 proanūkiai ir 2 proproanūkiai Kristupas ir Rapolas. Viskas būtų gerai, bet metai išeidami pasiima jėgas ir sveikatą, bet artimųjų rūpestis kompensuoja tas netektis. Gal todėl ir 100 metų Marijai Rimaš pavyko nugyventi, o jubiliejus tapo visos gausios šeimos švente. Jubiliatę su gražia sukaktimi pasveikino Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, Švenčionių m. seniūnė Ina Sinienė, Sodros vardu sveikinimus perdavė Utenos Sodros Švenčionių skyriaus Vedėja Laima Rudinskienė.

Rusų rašytojas A.Gercenas rašė: „Senatvė savaip graži ne aistrom, ne polėkiais, o susitaikymu ir rimtimi...“ Šiuose žodžiuose yra daug tiesos, kurią savo šimtu nugyventų metų patvirtina ir gerb. Marija Rimaš iš Švenčionių.

Algis JAKŠTAS