Mes turime 225 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3091
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17090
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64416
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių rajono miške – didžiausias šiais metais baltarusiškų cigarečių krovinys

2012 m. spalio 20 d. šeštadienis Nr.80 (1223)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai tikrindami gautą informaciją dėl kontrabandinių prekių gabenimo, laikymo ir realizavimo, šių metų spalio 17 dieną, miške, prie kelio Vilnius - Švenčionys - Zarasai, sulaikė įspūdingą baltarusiškų cigarečių krovinį.

Trečiadienio vakarą kelyje Vilnius - Švenčionys – Zarasai, pareigūnai pastebėjo įtartinai važiuojantį „VW Transporter“ automobilį, kurio vairuotojas, pamatęs policijos ekipažą, padidino greitį ir staiga pasuko nuo kelio į miško keliuką. Policininkams pasukus paskui įtartiną mikroautobusą ir jį prisivijus, pareigūnai surado paliktą automobilį miške. Nepatekti pareigūnams į rankas vairuotojui pasirodė svarbiau nei išsaugoti krovinį, todėl jis metė automobilį su rūkalais ir paspruko mišku.

Netrukus paaiškėjo, kad nuojauta pareigūnų neapgavo – automobilis buvo prikimštas baltarusiškų rūkalų. Iš viso buvo rastos ir paimtos 53 dėžės cigarečių (26 500 pakelių) su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką tokio kiekio rūkalų vertė yra daugiau kaip 185 000 Lt.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 1992 str. 1 d. (tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.). Automobilis ir cigaretės saugomi Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK. Įvykis tiriamas.

Apie akcizais apmokestinamų prekių nelegalią apyvartą galite pranešti Vilniaus aps. VPK Švenčionių rajono policijos komisariato telefonais (8 387) 66 402, 02 arba pasitikėjimo telefonu (8 387) 66 411.

Švenčionių r. PK inf.