Mes turime 216 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1174
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11361
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87391
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. lapkričio 14 d. trečiadienis Nr.87 (1231)

Smurtas

Lapkričio 5 d. įregistruotas Magūnų seniūnijos gyventojo pareiškimas, kad trys nepažįstami jaunuoliai prieš E.S. valią įsodino jį į BMW markės automobilį, atėmė galimybę naudotis judriojo ryšio telefonu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 146 str. 1 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Adutiškio seniūnijos gyventojo pareiškimas, kad Adutiškyje, prie klubo, iš matymo pažįstamas jaunuolis į veidą papurškė dujų ir apstumdė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Vagišius masina namuose esantis turtas

Lapkričio 6 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo P.T. protokolas – pareiškimas, kad Švenčionių seniūnijoje įsibrauta į sodybą, pavogti įvairūs namų apyvokos daiktai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Lapkričio 8 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo N.Z. protokolas - pareiškimas, kad atvykęs į sodybą, esančią Švenčionių seniūnijoje, pastebėjo, jog išardyti 2 bičių aviliai ir pavogtas medus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Tą pačią dieną registruotas pranešimas, kad Pabradėje, Fabriko skg., iš namo rūsio, dingo mėlynos spalvos dviračiai „Kross“, „Umbro“ ir 200 kg bulvių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Lapkričio 11 d. įregistruotas Vilniaus miesto gyventojo A.D. protokolas - pareiškimas, kad iš jam priklausančios sodybos, esančios Švenčionėlių seniūnijoje, buvo pavogtas motokultivatorius „Hucht-746“, trimeris „Osa“, du karučiai, žemės apdirbimo padargai, medžio apdirbimo staklės „Eglutė“, dujinė viryklė, du dujų balionai, „Bosch“ elektrinis gręžtuvas, siaurapjūklis bei kiti namų apyvokos daiktai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Sūnus suklastojęs sutartį pardavė tėvo automobilį

Lapkričio 7 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo V.M. protokolas - pareiškimas, kad jo sūnus suklastojus pirkimo - pardavimo sutartį pardavė jam priklausantį automobilį „Mitsubishi Pajero“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 300 str. 1 d.

 

Rastas lavonas

Lapkričio 10 d. įregistruotas pranešimas, kad Pabradės seniūnijoje, savo namuose, rastas V.V., gim. 1953 m., vyr., lavonas, be išorinių smurto žymių, nukreiptas VTMT ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

 

Vaikino namuose – aplinkiniams pavojų kėlęs artilerijos šaudmuo

Šių metų lapkričio 9 dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, turėdami pakankamai pirminės informacijos apie galimą sprogstamų medžiagų laikymą, patikrino Švenčionėlių miesto gyventojo E.G., gim. 1994 m., gyvenamąją vietą. Netrukus paaiškėjo, jog E.G. iš tikrųjų namuose laikė pavojingą sprogmenį, kuris kėlė grėsmę aplinkiniams gyventojams. Jaunas vyras pareigūnams paaiškino, kad sprogmenį prieš pora mėnesių surado grybaudamas miške ir jį parsinešė namo.

Švenčionėlių mieste, Klevų gatvėje, policija ėmėsi skubių veiksmų – buvo iškviesti Lietuvos Policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „ARAS“ sprogmenų paieškos ir neutralizavimo skyriaus specialistai, kurie konstatavo, jog tai yra 105 mm artilerijos šaudmuo kovinėje būsenoje. Apžiūrėję sprogmenį bei įvertinę jo keliamą grėsmę, „ARO“ specialistai atliko šaudmens neutralizavimą už miesto ribų.

Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 253 str. 1d. (tas, kas neturėdamas leidimo įgijo, laikė, gabeno sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkių metų.). Įtariamasis E.G. po apklausos patalpintas į areštinę.

Pareigūnai įspėja, kad radus sprogmenį, jo jokiu būdu negalima judinti, o tuo labiau kažkur vežti. Gabenant sprogmenį kyla pavojus ne tik jį vežančiam žmogui, bet ir aplinkiniams.

 

Ūkiniame pastate aptiktas naminukės gaminimo aparatas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai, turėdami informacijos apie neteisėtą naminės degtinės gaminimą ir realizavimą, š. m. lapkričio 9 dieną organizavo patikrinimą Pabradės seniūnijos teritorijoje. Informacija pasiteisino – Pabradės seniūnijos gyventojo A.J., gim. 1986 m., ūkiniame pastate buvo rastas aparatas skirtas naminei degtinei gaminti. Prie aparato surasta apie 1 litrą skaidraus skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą.

Aparatas ir skystis paimti ir saugomi Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK. Dėl šio įvykio Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas).

Policijos pareigūnai ir toliau tikisi aktyvios ir geranoriškos visuomenės pagalbos, siekiant išaiškinti neteisėtai gaminamą alkoholį bei kitas neteisėtas veikas, susijusias su akcizinių prekių apyvarta. Apie pažeidimus galite pranešti Vilniaus aps. VPK Švenčionių rajono policijos komisariato telefonais (8 387) 66 402, 02, 112 arba pasitikėjimo telefonu (8 387) 66 411.

 

Baltarusiškas cigaretes gabenę dviratininkai paspruko nuo pareigūnų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai tikrindami gautą informaciją dėl kontrabandinių prekių gabenimo šių metų lapkričio 12 d. naktį, Pabradės seniūnijoje, kelyje prie Karkažiškių kaimo,sulaikė dviračiais gabentą baltarusiškų cigarečių krovinį.

Lapkričio 12 d., apie 2 val., kelyje Prienai- Pabradė, pareigūnai pastebėjo tolumoje įtartinai važiuojančius 2 dviratininkus, kurie pamatę policijos ekipažą numetė dviračius ir nėrė į tamsą. Privažiavę pareigūnai surado 2 dviračius, prie kurių buvo pritvirtintos į juodą polietileno plėvelę įvyniotos 4 kartoninės dėžės. Patikrinę dėžių turinį, pareigūnai jose surado 1790 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką tokio kiekio rūkalų vertė yra daugiau kaip 12 000 Lt. Nors pareigūnai į pagalbą pasitelkė ir kinologą su šunimi, tačiau sulaikyti dviratininkų nepavyko – jų pėdsakai jau buvo ataušę.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatas pradėjo administracinės bylos teiseną pagal LR ATPK 1632 str. (akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija penkiasdešimt minimalių gyvenimo lygių (MGL), – užtraukia baudą nuo dešimties tūkstančių iki dvidešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu). Dviračiaiir cigaretės saugomi Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK. Įvykis tiriamas.

Apie akcizais apmokestinamų prekių nelegalią apyvartą galite pranešti Vilniaus aps. VPK Švenčionių rajono policijos komisariato telefonais (8 387) 66 402, 02 arba pasitikėjimo telefonu (8 387) 66 411.

 

Pastaruoju metu pareigūnai neretai sulaukia melagingų pranešimų telefonu

Pastaruoju metu pareigūnai neretai sulaukia melagingų pranešimų telefonu, kurie ne tik trikdo pareigūnų darbą, bet ir trukdo prisiskambinti tiems, kuriems tuo metu iš tikrųjų gali būti reikalinga pagalba.

Keli tokie atvejai pastarosiomis dienomis buvo užfiksuoti ir Švenčionių rajone. Štai lapkričio 4 dieną apie 10 val. Sarių seniūnijos gyventojas B.J. (gim. 1940 m.) telefonu policijai pranešė, kad Sarių seniūnijoje yra nužudytas vietinis gyventojas V.S. (gim. 1939 m.). Pareigūnams nuvykus į nurodytą vietą pranešėjas B.J. buvo rastas neblaivus (2,35 prom. alkoholio), o patikrinus pateiktą informaciją paaiškėjo, jog pranešime minimas V.S. yra miręs 2010 m., o B.J. tyčia telefonu melagingai iškvietė policijos pareigūnus, pranešdamas apie nesamą įvykį.

Dar vienas toks atvejis, užfiksuotas lapkričio 6 dieną apie 21 val., kuomet anoniminis vyriškas balsas policijai pranešė, jog Švenčionių mieste, garažų masyve, dega garažas. Reaguojant į gautą pranešimą, į įvykio vietą buvo išsiųstos ne tik policijos, bet ir gausios priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos. Tačiau ir šį kartą informacija nepasitvirtino, garažų masyve gaisras nebuvo pastebėtas. Atlikus šio įvykio tyrimą, buvo nustatytas asmuo melagingai pranešęs apie įvykį. Jis – Švenčionių miesto gyventojas G.V. (gim. 1967 m.).

Pranešėjams už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai pagal LR ATPK 186 str. Medžiagos bus perduotos nagrinėjimui Švenčionių rajono apylinkės teismui. Jiems gresia bauda nuo trijų šimtų iki šešių šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 
Reklaminis skydelis