Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5535
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24079
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71405
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Branda ir išmintis lai šviesų kelią kloja…

2012 m. lapkričio 14 d. trečiadienis Nr.87 (1231)

Praeidami metai žmogaus gyvenimo vingiais nusineša daug džiaugsmo, svajonių, gražių ir prasmingų dienų ir belieka tik malonūs, gražūs prisiminimai, kuriais gyvename sulaukę garbaus amžiaus. Daug kas mano, jog žmogaus branda ir išmintis yra matuojama skaičiais – prabėgusių metų kiekiu.

Kad ne skaičiai nulemia brandžius ir išmintingus metus, o žmogaus keliai, darbai, patirtis ir mintys – visa tai, kuo mes, dalindami save, praturtiname kitus, parodė lapkričio 8 d. Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centro padalinyje Dienos centre neįgaliems ir pagyvenusiems žmonėms „Verdenė“ suorganizuota 70 metų jubiliejaus šventė ilgamečiam ir aktyviam šio centro lankytojui Zbignevui Semeniukui.

Į šio ne tik švenčioniškiams gerai žinomo saviveiklininko jubiliejinę šventę susirinko tie, kurie, kaip ir p. Zbignevas, lanko Dienos centrą „Verdenė“, kurie kartu su juo dalyvauja įvairiose centro veiklose. Solenizantą pasveikinti taip pat atvyko ir Švenčionių miesto kultūros centro kaimo kapela „Kaimynai“ su vadovu Rimantu Ankėnu, Švenčionių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkas Tadeuš Šimkovič bei tos pačios draugijos kolektyvai – moterų vokalinis ansamblis „Praeities aidai“ (Pabradė) ir mišrus vokalinis ansamblis „Upelė“ (Švenčionys), Socialinių paslaugų centro direktorė Rima Rakitienė bei draugai, pažįstami, kolegos.

Linkėdami sveikatos, visokeriopos sėkmės, asmeninės gerovės, susirinkusieji nepašykštėjo gražių žodžių apie p. Zbignevą. Socialinių paslaugų centro direktorė Rima Rakitienė, įteikdama padėką jubiliatui, akcentavo, jog šis žmogus – ypač reikalingas rajonui. Juk be jo neapsieina nei Dienos centras „Verdenė“, nei Švenčionių miesto kultūros centras, nei kai kurios rajone veikiančios nevyriausybinės organizacijos, vykdydamos sociokultūrinę veiklą.

Prisimenant p. Zbignevo praeitį, negali sakyti, jog ji buvo neįdomi. Juk p. Zbignevas anksčiau buvo labai garsus vestuvių muzikantas. Aktyvus dalyvavimas sovietiniais laikais dūdų orkestre taip pat yra įsimintinas. O kur dar įvairūs rajono kultūriniai renginiai anksčiau ir dabar?!

Bendraujant su šiuo mielu, draugišku bei rūpestingu žmogumi supranti, jog gyvenimas išties yra gražus, tik reikia jame mokėti save realizuoti ir mokėti priimti jo dalinamas dovanas. Gerbiamam Zbignevui muzikavimas, vaidyba, buvimas kartu su panašaus amžiaus ir panašių pomėgių žmonėmis jo gyvenimui suteikia prasmės. Padėti kitiems – ne mažiau svarbi šio žmogaus vertybė. Paklausus, kas jo gyvenime, praėjus tiek metų, yra svarbiausia, p. Zbignevas maloniai nusišypso ir patylėjęs tvirtai pasako – šeima. „Jei ne šeima, kas gi aš būčiau? - primerktomis, tačiau žvaliomis ir mįslingomis akimis žvelgdamas su miela šypsena veide tvirtina p. Zbignevas. - Mano gyvenimas jaunystėje buvo audringas, pilnas draugų, linksmybių ir gražių moterų. Juk buvau vestuvių muzikantas. Galėjau ir prasigerti, ir į „kairę“ nusukti. Tačiau man žmona ir vaikai buvo svarbiausi. Jie mano gyvenimui suteikė daugiausia džiaugsmo ir pačių gražiausių akimirkų“.

Dienos centras „Verdenė“ organizuoja tokias iškilmingas šventes tik patiems ištikimiausiems ir nuolatiniams centro lankytojams, garsinantiems centro veiklą daina, muzika, vaidyba, menu, rankdarbiais. Džiugu, kad centre tokių žmonių išties netrūksta, jog į vienokią ar kitokią centro veiklą įsijungia vis daugiau talentingų ir turinčių didelį norą realizuoti savo gebėjimus bei idėjas žmonių.

Garsus JAV filosofas, poetas Ralfas Voldas Emersonas yra pasakęs: „Kiek žmoguje gerumo, tiek jame ir gyvenimo“. Tad gerbiamasis Zbignevai, lai Jumyse su kiekviena diena gerumas tik didėja, o branda ir išmintis lai šviesų kelią kloja ir būna pavyzdžiu ateinantiems.

Giedra KAMINSKIENĖ

Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centro Dienos centro „Verdenė“ socialinė darbuotoja