Mes turime 367 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2240
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18441
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94471
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Viešnagė Lvovo miesto šokių konkurse

2012 m. lapkričio 21 d. trečiadienis Nr.89 (1233)

Šių metų pavasarį tarptautiniame šokio festivalyje „Perkūno akys – 2012“ Juliaus Siniaus meno mokykloje viešėjo svečiai iš Ukrainos. Tai Lvovo miesto Galičinos vaikų ir jaunimo kūrybos centras, šiuolaikinio šokio grupė „Taim aut“. Tiek grupės vadovai Jaroslavlis ir Sergejus, tiek vaikai, buvo patenkinti savo pasirodymais, festivalio organizavimu, gyvenimo ir laisvalaikio sąlygomis Švenčionių mieste bei rajone. Atsisveikindami su Lietuva, svečiai iš Lvovo įteikė Juliaus Siniaus meno mokyklos mokytojams ir vaikams kvietimą dalyvauti jų festivalyje „Super dance – 2012“ šių metų spalio 19-21 dienomis. Ilgai repetavę ir derinę kelionės klausimus nusprendėme dalyvauti šiame tarptautiniame festivalyje. Mokyklos delegaciją sudarė šiuolaikinio šokio kolektyvai „Šėlsmas“, „Erdviukai“, „Erdvė“, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos duetų pora Agnė ir Artūras, ir lydintys mokytojai.

Lvovo miestas mus pasitiko saulėtas ir linksmai nusiteikęs. Kol vaikai scenoje repetavo festivalio atidarymo pasirodymus, delegacijų vadovus pakvietė Lvovo miesto savivaldybės mero pavaduotojas. Čia erdvioje salėje mes buvome supažindinti su festivalio delegacijų atstovais iš Baltarusijos, Čekijos, Lenkijos, Užkarpatės regiono Užgorodo miesto Dnepropetrovsko srities. Vicemeras pasveikino festivalio dalyvius kūrybingai, papasakojo apie neišsenkamus istorinius klodus, slypinčius Lvovo mieste, apie jų reikšmę centrinės Europos šalių kultūroms.

Tos pačios dienos 14 val. prasidėjo tarptautinio festivalio atidarymo ceremonija, kurioje šoko J.Siniaus meno mokyklos šokėjai ir plazdėjo Lietuvos vėliava. Organizatoriai negailėjo padėkos žodžių užsienio delegacijoms ir Lvovo savivaldybei.

Šokių konkurso „Super dance – 2012“ visose trijose dalyse varžėsi mūsų kolektyvų šokėjai. „Erdviukai“, mokytoja Renata Grigianecienė, modernaus šokio žanre savo amžiaus grupėje tapo I laipsnio laureatais, „Šėlsmas“, mokytoja Edita Račinskienė, džiazinio šokio žanre laimėjo V lygio diplomą, modernaus šokio žanre – VI lygio diplomą. „Erdvė“ (mok. R.Grigianecienė) modernaus šokio žanre – IV lygio diplomą. Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos duetų pora A.Kazlauskaitė ir A.Gančarov – modernaus šokio žanre savo amžiaus grupėje laimėjo V ir VI lygio diplomus. Apskritai visi konkurso dalyviai – tiek patys ukrainiečiai, tiek svečiai iš kitų šalių – rodė labai gerą šokio techniką, muzikalų atlikimą, judesių įvairumą ir aukštą šokio kultūrą.

Nuoširdžiai džiaugiamės Juliaus Siniaus meno mokyklos ir Lvovo miesto Galičinos vaikų ir jaunimo kūrybos centro bendradarbiavimu ir abipusiai dedamomis pastangoms ugdant mokinių kultūrą. Tikimės mūsų gražaus bendravimo ateitimi.

Raimondas GAIDYS

Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos direktorius

 
Reklaminis skydelis