Mes turime 313 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5455
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19315
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91672
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Advento laikotarpio preliudija – meno mėgėjų šventės

2012 m. lapkričio 28 d. trečiadienis Nr.91 (1235)

Gražias tradicijas turinčios meno mėgėjų šventės praėjusį savaitgalį vėl pakvietė žiūrovus į koncertus. Kaip ir dera, pirmieji koncertą surengė Švenčionių kultūros centro meno kolektyvai. Koncertinę programą scenoje pradėjo pats gausiausias kolektyvas – dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“. Jau į ketvirtą kūrybinį dešimtmetį įžengęs „Aukštaitijos“ ansamblis ir šį kartą sužavėjo žiūrovus savo ekspresija ir profesionalumu. Muzika, dainos, šokiai. Šia nuostabia pyne, kurią supynė „Aukštaitijos“ muzikantai, dainininkai, šokėjai, ir prasidėjo rajono meno mėgėjų šventės. Po ekspresyvaus „Aukštaitijos“ pasirodymo lyg ramus upės tekėjimas buvo „Trepsio“ šokiai. Vėliau žiūrovai galėjo pasiklausyti vokalinių ansamblių „Bočiai“ ir „Upelė“ atliekamų dainų. Rami koncerto atkarpa baigėsi, kai savo smagias melodijas užgrojo liaudiškos muzikos kapela „Kaimynai“. Visada smagu koncertuose matyti jaunimo ir vaikų pasirodymus, nes jų rankose ne tik šalies, rajono ateitis, bet ir kultūros ir meno ateitis. Švenčionių kultūros centro vaikų dainos studiją lanko įvairaus amžiaus vaikai, jaunimas. Juos žiūrovai ir pamatė meno mėgėjų šventinio koncerto metu Švenčionių kultūros centro scenoje. Gražiai į vaikų dainos studijos programą įsipynė šiuolaikinio šokio kolektyvų sušokti šokiai. Koncerto pabaigoje žiūrovai pamatė ir humoro grupės „Šmirgelis“ pasirodymą, tiesa, kaip sako patys šmirgeliečiai, tai buvo priminimas apie save su savotišku pažadu, kad ateityje „Šmirgelis“ vėl padovanos gražių, linksmų numerių.

Malonu tarp žiūrovų buvo matyti ir rajono vadovus: merą Vytautą Vigelį, vicemerę Rają Krupeniną, administracijos direktorę Vidą Rastenienę, Kultūros skyriaus vedėją Danutę Vigelienę, rajono tarybos narius. Švenčionių kultūros centro meno kolektyvams rajono meras Vytautas Vigelis ir Švenčionių m. seniūnė Ina Sinienė dėkojo už koncertą ir linkėjo tolimesnės sėkmės kūryboje. Švenčionių kultūros centro direktorius Aurimas Baliukonis kolektyvų vadovams įteikė simbolinius angeliukus su lyromis.

Meno mėgėjų šventės estafetę iš švenčioniškių perėmė Švenčionėlių kultūros centro meno kolektyvai. Jau kitą dieną (lapkričio 25 d.) švenčionėliškiai žiūrovų teismui pateikė savo programą, kurią pradėjo folkloro ansamblis „Sudota“. Įdomus režisūrinis sprendimas buvo „Sudotos“ ir vaikų folkloro kolektyvo „Erškėtėlis“ bendra daina. Beje, „Erškėtėlio“ kolektyvas tapo savotiška jungiamąja grandimi, nes po pačių atlikto kūrinio „Rida rida“ jie ir su garbaus amžiaus šokių kolektyvu „Senjorai“ atliko kūrinį „Šarka šarka“. Ramiai, solidžiai scenoje kaip visada savo programą atlikusius „Senjorus“ pakeitė moterų vokalinis ansamblis „Svajonė“. Po lyriškų šio kolektyvo dainų žiūrovai turėjo puikią progą pasijuokti, nes scenoje pasirodė Švenčionėlių kultūros centro liaudies teatras. Ir nors scenoje buvo tik du šio teatro aktoriai Daiva Pošiūnienė ir Richardas Leleiva, bet tos kelios minutės, kai jie buvo scenoje, žiūrovams padovanojo smagaus juoko dozę. Pasijuokus galima buvo pasiklausyti ir lyriškų moterų vokalinio ansamblio „Gabija“ dainų, o po „Gabijos“ pasirodžiusi liaudiškos muzikos kapelija „Kuokinė“ privertė žiūrovus ir susimąstyti, ir kojas pakilnoti. Koncertą baigė estradinių grupių bei Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos šokių kolektyvų „Virsmas“ ir „Klyksmas“ pasirodymai.

Švenčionėlių kultūros centro meno mėgėjų šventės dalyvius sveikino rajono meras Vytautas Vigelis, LR Seimo narys ir šios šventės globėjas Petras Čimbaras, Švenčionėlių kultūros centro direktorė Ona Raguckienė. Po sveikinimų visi sudainavo bendrą dainą, o meno mėgėjų šventės estafetę perima Pabradės kultūros centras, čia koncertas vyks lapkričio 30 dieną.

Šį pasakojimą norėčiau užbaigti LR Seimo nario Petro Čimbaro pasakytais žodžiais: „Turite daug talentingų žmonių“. Ir iš tiesų turime daug talentingų žmonių, kurie savo pomėgį dainuoti ar šokti paverčia mažyčiu stebuklu ir dovanoja jį mums, žiūrovams.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis