Mes turime 315 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5287
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15474
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91504
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

"Tele2" su partneriais Vilniaus universitetui skirs 250 tūkst. litų

2011 m. birželio 11 d., šeštadienisNr. 43 (1090)

PR

 

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ prisideda prie mokslo plėtros Lietuvoje. Bendrovė savo žiniomis ir patirtimi padės vykdyti šalies aukštųjų mokyklų lyderio Vilniaus universiteto mokslininkų tyrimus. Jiems „Tele2“ kartu su partneriais „Nokia Lietuva“ ir „Samsung Electronics Baltics“ skirs 250 tūkst. litų finansinę paramą.

 

Ir lėšos, ir žinios

Už bendrovių skirtą ketvirtį milijono litų bus vykdomi fundamentalieji fizikos ir medicinos moksliniai tyrimai.

„Tele2“ specialistai prie mokslo plėtros prisidės ir savo praktinėmis žiniomis dalindamiesi su mokslininkais. Taip pat tyrimus bus galima atlikti naudojantis „Tele2“ ryšio tinklo infrastruktūra.

Pasak „Tele2” generalinio direktoriaus Petro Masiulio, bendrovei labai svarbi Lietuvos mokslo pažanga, kurią dar paspartinti galėtų glaudesnis mokslo ir verslo bendradarbiavimas. „Esame socialiai atsakinga bendrovė, todėl prisidedame prie mokslo pažangos. Tikiu, kad sukaupta patirtis bus naudinga mokslininkams ir paskatins tolimesnį telekomunikacijų vystymąsi Lietuvoje“, – sakė P. Masiulis.

 

Pagerins studijų kokybę

„Geidžiamiausio darbdavio „Tele2“ ir geriausio Lietuvos universiteto bendradarbiavimas atvers naujas galimybes tyrimams ir leis dar pagerinti studijų kokybę. Tai padeda įgyvendinti mūsų misiją – užtikrinti, kad studijų kokybė atitiktų tarptautinį lygmenį ir tenkintų studijuojančiųjų, visuomenės ir valstybės poreikius. Taigi mūsų ryšiai su verslo įmonėmis yra labai svarbūs“, – pažymi Vilniaus universiteto rektorius akad. Benediktas Juodka.

Universitetas ir „Tele2“ jau susitarė dėl konkrečių projektų, kurie susies mokslą ir verslą. Aukštoji mokykla ir bendrovė bendradarbiaus telekomunikacijų modeliavimo, skaičiavimo, tyrimo, elektromagnetinių laukų vertinimo srityse.

Studentai gaus specialistų pagalbą rengdami baigiamuosius darbus. Dar jiems bus pasiūlyta atlikti praktiką bendrovėje „Tele2“, o vėliau, geriausiems specialistams – ir čia dirbti.

 

Geidžiamiausias darbdavys

„Tele2“ praėjusiais metais pripažinta produktyviausia Baltijos šalių IT ir telekomunikacijų sektoriaus bendrove. „Geidžiamiausio darbdavio 2010“ rinkimuose, organizuojamuose dienraščio „Verslo žinios“ ir karjeros portalo www.cv.lt, bendrovei atiteko pirmoji vieta tarp smulkiojo ir vidutinio verslo bendrovių.

Rinkos analizės ir tyrimų bendrovės „RAIT“ kovą atliktos apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausias ir labiausiai rekomenduojamas operatorius Lietuvoje. 49 proc. apklausos dalyvių teigė, kad naudojasi „Tele2“ paslaugomis, o pasirinkti šį operatorių kitiems rekomenduotų 60 proc. respondentų. Du iš trijų apklaustųjų tvirtina, kad „Tele2“ siūloma paslaugų kaina – mažiausia.

 
Reklaminis skydelis