Mes turime 422 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3934
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20135
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96165
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. gruodžio 12 d. trečiadienis Nr.95 (1239)

Pabradėje sulaikytas narkotines medžiagas gabenęs vaikinas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, siekdami užkirsti kelią narkotikų platinimui Švenčionių rajone, nuolat renka informaciją apie čia veikiančius prekeivius narkotikais ir analizuoja nelegalios narkotinių medžiagų apyvartos tendencijas.

2012 m. gruodžio 7 dieną, turėdami pakankamai pirminės informacijos apie galimą narkotinių medžiagų gabenimą, pareigūnai Pabradės mieste, Vilniaus gatvėje, sustabdė Pabradės miesto gyventojo N.B., gim. 1993 m., vairuojamą automobilį „Honda Civic“. Apžiūros metu automobilyje po keleivio priekine sėdyne buvo rastas vienas polietileninis pakelis, kuriame buvo baltos spalvos milteliai, kaip įtariama amfetaminas apie 5 gramai ir automobilio daiktų dėtuvėje rastas cigarečių pakelis, kuriame buvo įdėta augalinės kilmės žalsvos spalvos medžiaga, kai įtariama kanapės apie 5 gramai.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 1 d. (tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).Įvykis tiriamas.

 

Muštynės

Gruodžio 4 d. įregistruotas Magūnų seniūnijos gyventojo S.C. protokolas - pareiškimas, kad Magūnų kaimo klube šokių metu jį sumušė du iš matymo pažystami jaunuoliai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

Gruodžio 6 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojo S.G. pareiškimas, kad Pabradėje jį sumušė M.K. bei namuose sudaužė garso kolonėles ir iš namų dingo elektrinė kaitlentė „Clatronic“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Rasti lavonai

Gruodžio 6 įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP tyrėjo tarnybinis pranešimas, kad savo namuose rastas Svirkų seniūnijos gyventojas V.M., gim. 1978 m. lavonas. Lavonas be smurto žymių. Nukreiptas į VTMT ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Gruodžio 8 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS OVP specialistas tarnybinis pranešimas, kad Švenčionių seniūnijoje, savo namuose, buvo rastas P.T., gim. 1953 m., lavonas. Apžiūros metu smurto žymių ant lavono nerasta. Lavonas nukreiptas į VTMT ekspertizei. ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

 

Sukčiai ir vėl sėkmingai pasidarbavo...

Gruodžio 7 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos S.N. protokolas - pareiškimas, kad į namų laidinį telefoną paskambino tariamai FNTT pareigūnas ir apgaulės būdu išviliojo jai priklausančius banko prisijungimo slaptažodžius. Nukentėjusiosios vardu paimti du 1500 ir 1000 litų SMS greitieji kreditai bei šie pinigai nuimti nuo sąskaitos pasinaudojus elektronine bankininkyste. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos R.S. protokolas - pareiškimas, kad į mobilaus ryšio telefoną paskambino vyriškis, prisistatęs teisėju, kuris pasakė, kad per jos sąskaitą yra plaunami pinigai ir nori užblokuoti sąskaitą, reikalingi bankininkystės duomenys, kuriuos nukentėjusioji pasakė. Kitą dieną nuvykusi į SEB banką sužinojo, jog paimti du kreditai 1000 ir 1500 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

 

Įsiveržė į butą, sumušė ir apiplėšė

Gruodžio 7 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo A.Š. protokolas – pareiškimas, kad į butą užėjo nepažįstamas vyriškis, kuris sudavė kumščiu į veidą ir iš jo pagrobė piniginę, kurioje buvo apie 20 litų ir pensininko pažymėjimas. Įtariamasis sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 180 str. 1 d.

 

Vagystės

Gruodžio 8 d. įregistruotas Pabradės seniūnijos gyventojos M.Š. protokolas - pareiškimas, kad iš jai priklausančio automobilio „VW Passat“, kuris stovėjo prie namų, išlaužus bako dangtelį, pavogta apie 70 l dyzelinio kuro. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Gruodžio 9 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos R.M. protokolas - pareiškimas, kad iš buto dingo rankinukas su asmens dokumentais, pinigai ir auksinė grandinėlė. Nuostolis sudaro apie 500 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Parengta pagal Švenčionių RPK, PGT ir VSAT informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 
Reklaminis skydelis