Mes turime 158 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:376
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14375
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61701
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sporto klubui „Liūto narvas“ – 15 metų

2012 m. gruodžio 12 d. trečiadienis Nr.95 (1239)

Gražiai savo 15 metų jubiliejų paminėjo Švenčionių sporto klubas „Liūto narvas“. Šiam jubiliejui pažymėti buvo skirtas jau tradiciniu tapęs kovos menų turnyras. Šiemet buvo kovojama pagal Tailando bokso Muay-Thay taisykles. Į kalėdinį kovų turnyrą suvažiavo beveik 60 kovotojų iš 12 sporto klubų. Tarp tų sporto klubų buvo, žinoma, ir šeimininkai – „Liūto narvo“ kovotojai. Šį kartą jų buvo 5. Bet apie kovas kiek vėliau, o turnyro atidarymas prasidėjo Svirkų pagrindinės mokyklos mažųjų šokėjų pasirodymu, po to šoko šiemet savo 5-erių metų jubiliejų švenčianti sporto klubo „Liūto narvas“ aerobikos grupė „Liūtės“. Po šokėjų pasirodymo į Švenčionių vidurinės mokyklos sporto salę, kur ir vyko turnyras, su dovanomis įžengė Kalėdų Senelis. Po jo pasveikinimų sporto klubą „Liūto narvas“ ir jo įkūrėją ir vadovą Dainių Buroką pasveikino Lietuvos Muay-Thay sąjungos generalinis sekretorius Remigijus Paulionis, Švenčionių visuomenės sveikatos biuro specialistė Ingrida Grigonytė ir Lietuvos Muay-Thay sąjungos prezidentas Žydrūnas Jasiūnas, kuris ir paskelbė turnyro pradžią. Prieš prasidedant kovoms savo vadovę Iriną Burokienę pasveikino „Liūtės“.

Turnyre buvo net  30 kovų – įdomių, atkalių, dinamiškų. Kilimo teisėjai, tarptautinės kategorijos teisėjai, Lietuvos Muay-Thay teisėjų kolegijos pirmininkas Tomas Mačionis ir nacionalinės kategorijos teisėjas Robertas Čiukša darbo turėjo iki valiai. Kovotojai kovojo negailėdami jėgų ir, žinoma, varžovų. Reikia pasidžiaugti tuo, kad sportininkai nepatyrė rimtų traumų, o viena kita mėlynė – vieni juokai. Kadangi kovos buvo įtemptos, neapsieita ir be nokdaunų. Kilimo teisėjų, kurie stebėjo kiekvieną dvikovą, akylumo dėka rimtų traumų, kaip jau minėjau, buvo išvengta.

O dabar trumpai apie „Liūto narvo“ kovotojų dvikovas. Pirmas iš „Liūto narvo“ sportininkų kovojo vienuolikmetis Augustinas Petrovskis. Jis po atkaklios kovos taškais įveikė Visagino sporto klubo „Skorpionas“ sportininką Danil Leonov. Ketvirtoje turnyro kovoje kovėsi „Liūto narvo“ kovotojas dešimtmetis Natas Burokas ir Vilniaus sporto klubo „Vendetta“ atstovas Edgaras Zagurskis. Taškais kovą laimėjo pastarasis. Penkioliktoje kovoje susirėmė „Liūto narvo“ kovotojas Rokas Micevičius ir „Vendettos“ (Vilnius) kovotojas Andrius Meškauskas. Kovą taškais laimėjo pastarasis. O štai septynioliktoje turnyro kovoje kovojęs „Liūto narvo“ sportininkas Jokūbas Pauliukėnas akivaizdžiai buvo pranašesnis už savo varžovą Artur Mikuckij iš „Skorpiono“ (Visaginas), kurį įveikė taškais. Nelengva užduotis teko „Liūto narvo“ kovotojui Dovydui Pavlovič, nes teko kovoti su 5 metais vyresniu Mantu Laugaliu iš Šiaulių sporto klubo „Gladiatorius“. Po įtemptos kovos teisėjų verdiktas buvo „lygiosios“.

Tradicinis kovų turnyras Švenčionyse baigėsi jau gerokai sutemus. Svečiai išsivežė iš Švenčionių puikius prisiminimus apie gerai organizuotą turnyrą ir šiltą šeimininkų priėmimą.

Algis JAKŠTAS