Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:387
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25517
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72843
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pravesti apmokymai su naujai įsigytomis priemonėmis

2012 m. gruodžio 12 d. trečiadienis Nr.95 (1239)

Pagal 2007–2013 metų Europos Sąjungos finansinio laikotarpio Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programos 2 prioriteto „Bendri iššūkiai“ priemonę 2.1 „Aplinkos ir gamtos išteklių apsauga“ įgyvendinant projektą Civilinės saugos sistemų bendradarbiavimas gamtinio pobūdžio ekstremaliųjų situacijų valdymo srityje Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos pasienio regione (Gamtinio pobūdžio ekstremaliųjų situacijų valdymas) Nr. LLB-1-022, projekto vykdytojas, Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, siekdama vieno iš projekte numatytų tikslų, įsigijo du vandens siurblius su transportavimo priekabomis.

Gruodžio 5 d. modernūs austrų gamintojo „Rosenbauer International AG“gaisriniai motoriniai siurbliai kartu su transportavimo priekabomis sukomplektuotomis gaisrų gesinimo įranga buvo pristatyti Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 7-osios komandos ir Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnams. Įrangos tiekėjai šiuose padaliniuose organizavo apmokymus, kurių metu 7 – oje komandoje dalyvavo 19, Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje 22 pareigūnai ir darbuotojai. Apmokymų metu pareigūnai ir darbuotojai buvo supažindinti su motorinių gaisrinių siurblių specifikacija, techninėmis charakteristikomis bei eksploatavimo reikalavimais, praktiškai išbandė siurblių galimybes. Vandens siurbliai su transportavimo priemonėmis bus dislokuoti Vilniaus APGV 7-oje komandoje ir Vilniaus APGV Švenčionių PGT. Atnaujinta gaisrinė technika leis efektyviau ir operatyviau gesinti gaisrus, kilusius atvirose teritorijose, miškuose ir durpynuose.