Mes turime 315 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2076
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27206
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74532
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajono savivaldybės taryboje

2011 m. birželio 15 d., trečiadienis Nr. 44 (1091)

Pasikeitimai tarybose ir komisijose

Jaunimo reikalų tarybos pirmininke paskirta Jolanta Olechnovič, Švenčionių miesto kultūros centro metodininkė-renginių režisierė, Švenčionių rajono jaunimo reikalų koordinatorė, tarybos pirmininko pavaduotoja - Inga Varnienė, rajono savivaldybės mero patarėja.

Švenčionių rajono savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos pirmininke paskirta Marija Daugirdienė, rajono savivaldybės tarybos Sveikatos apsaugos, socialinės rūpybos ir aplinkosaugos komiteto pirmininkė.
Patvirtinta Švenčionių rajono savivaldybės narkotikų kontrolės komisija. Komisijos pirmininku paskirtas Olegas Šapovalas, rajono savivaldybės tarybos Teisėtvarkos ir etikos komiteto pirmininkas. Komisijos pirmininko pavaduotoja – Daiva Vinogradova, Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė.
Sudaryta Švenčionių rajono savivaldybės Korupcijos prevencijos komisija. Komisijos pirmininke paskirta Elena Kliukaitė, rajono savivaldybės tarybos sekretorė, komisijos pirmininko pavaduotoja – Audronė Linkuvienė, rajono savivaldybės mero patarėja. Komisijos nariai: Eglė Bainauskaitė, rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vyriausioji specialistė; Birutė Misiūnienė, rajono savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja; Jolanta Olechnovič, rajono savivaldybės tarybos narė.

 

Visuomenės sveikatos biuro veikla
Taryba svarstė visą klausimų paketą dėl Švenčionių visuomenės sveikatos biuro (VSB) veiklos. Pritarta Švenčionių rajono savivaldybės vykdomų visuomenės sveikatos priežiūros funkcijų įgyvendinimo 2010 metų ataskaitai, patvirtintas Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos priežiūros 2011-2015 metų strategijos ir įgyvendinimo priemonių planas, VSB 2010 m. veiklos ataskaita ir 2011m. išlaidų sąmata bei veiklos planas.
Etatų skaičiaus didinimui ir priedo prie tarnybinio atlyginimo direktoriui nustatymo taryba nepritarė.
Kai kuriems tarybos nariams, kažkodėl tik opozicijos, pasirodė esą neaišku, kokia yra visuomenės sveikatos biuro veikla ir apskritai ar jis reikalingas, jeigu pusė rajonų savivaldybių jų nėra įsteigę. Matyt, per menkai domisi. Trumpai apie trejus metus veikiančio biuro funkcijas tiems, kas jų nežino. VSB vykdo savivaldybės visuomenės sveikatos stebėseną, organizuoja sveikatos stiprinimo priemones bendruomenėse, ypač sutelkdami dėmesį vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimui, organizuoja kitą įvairiapusę švietėjišką visuomenės sveikatinimo veiklą. VSB strategijos tikslas – vykdyti visuomenės sveikatos priežiūrą savivaldybės teritorijoje, mokyti bendruomenę sveikos gyvensenos, perspėti dėl ligų ir traumų atsiradimo, sumažinti gyventojų sergamumą, ypač daug dėmesio skirti dažniausioms mirties priežastims: nelaimingiems atsitikimams ir traumoms, širdies bei kraujagyslių ligoms, onkologiniams susirgimams, ir šias ligas įtakojančių rizikos veiksnių mažinimui.
Neįsteigusias savo biurų savivaldybes pagal sutartis aptarnauja kiti biurai.

 

Sutartis su „Svirka“ bus pratęsta vieneriems metams

Birželio mėnesį baigiasi keleivių vežimo ketverių metų sutartis su UAB „Svirka“. Kaip teigė Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja Rasa Bliūdžiuvienė, įmonė sutarties nepažeidė, net žiemą esant sudėtingoms oro sąlygoms stengėsi, kad moksleiviai pasiektų mokyklas. Kai vežėjas tinkamai vykdo sutartį, ji gali būti pratęsta neskelbiant konkurso. Taryba pritarti keleivių vežimo vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo maršrutais sutarties pratęsimui vieneriems metams.
Taryba nustatė keleivių vežimo reguliariais reisais vietinio (priemiestinio) susisiekimo maršrutais tarifus už vieną keleivio vežimo kilometrą:
Švenčionys-Pabradė-Vilnius-Pabradė-Švenčionys – 0,13 Lt (be PVM);
Švenčionys-Liubiškė-Trūdai-Švenčionėliai-Švenčionys ir Švenčionys-Adutiškis-Jakeliai-Adutiškis-Švenčionys – 0,25 Lt (be PVM);
kitais maršrutais – 0,27 Lt (be PVM).

 

Opozicijai mandagumo dar mokytis ir mokytis

Šis posėdis – jau antras, kai buvo deklaruotas susitaikymas. Valdantieji parodė daug geros valios, deleguodami opozicijai pakankamai, o gal net daugiau funkcijų, negu priklausytų proporcingai jų turimiems mandatams. Vis dėlto neatrodo, kad opozicija būtų pasotinta. Įvardijusi savo priešus – politikus, kurie sukliudė jiems užimti aukščiausius postus – opozicija peržengia gero tono ribas, tiesiog įžeidinėjo tuos tarybos narius. Kaip ir praeitą posėdį, Rimas Klipčius, Kęstutis Trapikas ir Zenonas Zenkevičius be paliovos savo replikomis įžeidinėjo Vytautą Bulką, o Rimantą Klipčių (sūnų), kuris jau leido sau į V.Bulką kreiptis „tu“, net teko mokyti elementaraus mandagumo. Vytautas Bulka jaunajam Klipčiui paaiškino, kad jis su juo kiaulių vis dėlto neganė, o ir apskritai taryboje įprasta vieniem į kitus kreiptis „Jūs“. Su žodžiais nesiskaitantį vyresnįjį Klipčių V.Bulka įspėjo, kad dėl viešų kaltinimų kreipsis į teisėsaugą. Puolamųjų ratą opozicija praplėtė – šiame posėdyje nestigo įžeidinėjimų ir tarybos nariui Olegui Šapovalui. Ar tai panašu į susitaikymą iš opozicijos pusės?
Kiekvieną posėdį opozicija ypač puola Vytautą Bulką, kurį prieš rinkimus su džiaugsmu tempė į glėbį. Kas pasikeitė? Kodėl V.Bulka staiga tapo blogas? Į šį klausimą tiesą išrėžė nepriklausomas kandidatas Darius Velička, ir pats jau pajutęs opozicijos vadeivų dantų aštrumą. „Vėjus kalbate, - sakė opozicijos rėksniams D.Velička. – Jeigu dabar V.Bulka būtų su jumis, visai kitaip kalbėtumėt, o kai jis tarp valdančiųjų, staiga tapo blogas.“ Štai tokia opozicijos tiesa ir teisingumas. Jeigu tik persiviliotų bet kurį, iš karto imtų girti. Pigu, nei politine kultūra, nei normaliu elgesiu to nepavadinsi.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ