Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:391
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25521
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72847
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. gruodžio 19 d. trečiadienis Nr.97 (1241)

Įsilaužta į degalinę

Gruodžio 11 d. įregistruotas uždarosios akcinės bendrovės degalinių vadovo pareiškimas, kad Kaltanėnų degalinės operatorė atvykusi į darbą pastebėjo išlaužtas ir atidarytas duris su grotomis į degalinės operatorinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Sudegė savo namuose

Gruodžio 12 d. įregistruotas pranešimas, kad Magūnų seniūnijoje, savo namuose po gaisro buvo rastas I.S., gim. 1948 m., lavonas. Lavonas nukreiptas į VTMT ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasties nustatyti.

 

Telefoninių sukčių grobis – keturženklės sumos

Gruodžio 12 d. įregistruotas pranešimas, kad į Švenčionių rajono gyventojos N.M. telefoną paskambino tariamai FNTT viršininkas, prisistatęs Šarūnu Remeikiu, ir pasakė, kad per jo sąskaitą yra pervedinėjami pinigai, ir išsireikalavo bankininkystės kodus, asmens kodą ir telefono numerį. Kadangi sąskaitoje nebuvo pinigų, tai niekas ir nenuimta. Vėliau pastebėjo, kad jos vardu banke paimti trys kreditai – iš viso 3800 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

Gruodžio 13 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojos K.S. protokolas - pareiškimas, kad į laidinį telefoną paskambino tariamai FNTT viršininko pavaduotojas, prisistatęs Šarūnu Remeikiu, ir pasakė, kad per jos sąskaitą yra pervedinėjami pinigai ir išsireikalavo bankininkystės kodus, asmens kodą ir telefono numerį. Nuėjusi į banką pastebėjo, jog jos vardu paimti trys SMS kreditai – iš viso 3700 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

 

Apvogtas automobilis

Gruodžio 14 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojo A. J. B. protokolas - pareiškimas, kad išmuštas automobilio OPEL Astra, stovėjusio namo kieme, vairuotojo pusės priekinis stiklas, o iš vidaus pavogtas akumuliatorius "Banner", sugadinta magnetola "Blaupunkt". Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Pavogė kortelę ir nusiėmė pinigų

Gruodžio 14 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos J.G. pareiškimas, kad iš jos buvo pavogta banko kortelė ir iš sąskaitos buvo nuimta 1400 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 214 str. 1 d. ir 215 str. 1 d.

 

Rastas lavonas

Gruodžio 15 d. įregistruotas pranešimas, kad Švenčionių seniūnijos vienkiemyje, automobilyje, rastas miręs B.K., gim. 1961 m., lavonas be išorinių smurto žymių, kuris nukreiptas VT MT ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

 

Savaitės įvykiai

Per savaitę (gruodžio 10 – 17 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 86 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai.

Policijos pareigūnai nustatė 6 viešosios tvarkos pažeidimus, iš jų 5 viešosios tvarkos pažeidimai pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose), 1 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas).

Gruodžio 12 dieną, Pabradėje, prieVasarvietės gatvės sulaikytas pilietis, kuris su savimi turėjo 1,5 litro talpos plastikinį butelį bespalvio skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą. Skystis paimtas ir saugomas Švenčionių r. PK. Įvykis tiriamas. Gruodžio 13 dieną, pranešė prekybos centro apsaugos darbuotojas, kad Pabradėje, parduotuvėje, sulaikytas žmogus, kuris praėjo pro kasas, nesusimokėjęs už prekes. V.P. surašytas protokolas pagal LR ATPK 50 str.

Per savaitę buvo nustatyti 26 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. 3 vairuotojai vairavo transporto priemonę neblaivūs, 2 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 1 vairuotojas vairavo transporto priemonę, kuriai neatlikta valstybinė techninė apžiūra, 1 vairuotojas viršijo nustatytą greitį. Nustatyti 9 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai.

Pažymėtina, kad dėl sudėtingų vairavimo sąlygų per savaitę buvo registruota nemažai eismo įvykių, kurių metu buvo apgadinti automobiliai. Todėl vairuotojų prašytume atsižvelgti į meteorologines sąlygas ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį. Vairuokite atidžiai!

Parengta pagal Švenčionių RPK, PGT ir VSAT informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411