Mes turime 404 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5270
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21471
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97501
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Svarbiausia – pagalba ir bendravimas

2012 m. gruodžio 29 d. šeštadienis Nr.99 (1243)

Cirkliškio kaimo bendruomenė „Žiburys“ nuo šių metų liepos mėnesio vykdė projektą, skirtą bendruomenės socialinei veiklai palaikyti ir plėtoti.

Cirkliškio seniūnijoje yra daug vienišų žmonių, ypač senolių, yra neįgalių, turinčių judėjimo sunkumų. Šiems žmonėms trūksta bendravimo, dėl amžiaus ir sveikatos būklės kyla sunkumų buityje.

2012 metai yra paskelbti pagyvenusių žmonių metais, todėl ir kilo idėja teikti paraišką šiam projektui, kurį finansuoja Socialinių paslaugų priežiūros departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Projekto tikslas – teikti socialinę pagalbą seniūnijos senoliams, skatinti savanorišką jaunimo veiklą, stiprinti kartų bendradarbiavimą. Projekto metu dirbo du socialiniai darbuotojai, savanoriai, daugiausia jaunimas. Iš projekto lėšų įsigyta žoliapjovė. Projekto partneriai - Cirkliškio seniūnija ir Švenčionių profesinio rengimo centras.

Vasaros metu dažnai teko pjauti žolę senoliams ir vienišiems žmonėms. Senoliai dažnai sirgo, todėl savanoriams teko juos slaugyti, vežti į gydymo įstaigas. Taip pat savanoriai talkino nuimant derlių, ruošiant malkas žiemai ir dirbant kitus ūkio darbus. Nuo rugsėjo mėnesio į šią veiklą įsijungė ir Švenčionių profesinio rengimo centro mokiniai. Jie taip pat aktyviai dalyvavo šioje veikloje. Savanorių darbu buvo patenkinti ir senoliai, ir vieniši žmonės. Juk svarbiausia – vyko bendravimas. Pagyvenę žmonės buvo pakviesti ir aktyviai dalyvavo Jurginų šventėje.

Šis projektas palengvino senolių kasdieninę buitį. Užmegzti ryšiai su savanoriais bus tolimesnio bendradarbiavimo pagrindas.

 
Reklaminis skydelis