Mes turime 324 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1399
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26529
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73855
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nesenstančios vertybės, kurios suvienija

2013 m. sausio 5 d. šeštadienis Nr.1 (1244)

Stebuklo paslaptingumas bus pajaustas, kai išgyvensime tylos, ramybės akimirkas savyje. Kai savyje atrasime vertybių lobynus, tuomet ir kitiems juos dalinti bus lengviau.

Švenčionių pradinėje mokykloje gruodžio mėnesį buvo organizuojama veikla. Ji priminė, kaip svarbu gyventi darnioje aplinkoje, kuriant tarpusavio santykius, kuriuose atsiskleistų nesenstančios vertybės: tolerancija, pagarba, pagalbos teikimas, atsakomybė, empatija.

Mokykloje vyko projektas „Pertraukos be triukšmo“, kurio metu per pertraukas buvo siūloma pasirinkti mokiniams patinkančią veiklą. Koridoriuje buvo įkurtas „kino teatras“, kuriame mokiniai žiūrėjo ir aptarė su mokytojais ugdomuosius animacinius filmukus „Svečiuose pas pasaką“. Mokiniai žaidė įvairius stalo žaidimus, kurių metu ne tik džiaugėsi laimėjimais, bet ir mokėsi tinkamai reaguoti į pralaimėjimus. Buvo organizuotas piešimas tema „Mano džiaugsmas“. Mokiniai džiaugėsi šventinėmis akimirkomis, meile šeimai, mokytojams, draugams, gyvūnams. Ant klasių durų rašė mintis „Džiaugiuosi savo klase, nes...“. Visi mokiniai aktyviai reiškė mintis raštu. Kiekvienos klasės lapas buvo greitai užpildytas gražiomis mintimis apie klasės gyvenimą. Daugelis mokinių minėjo, kad yra geros, įdomios, mylimos mokytojos, vyksta linksmos pamokos, yra įdomių užduočių, draugai pralinksmina, prajuokina, dažnai būna geri, visi kartu draugiškai leidžia laiką. Per pertraukas mokiniai prisiminė mokyklos taisykles, sąžiningai atliko budėtojo pareigas ir draugiškai žaidė. Užimtumas per pertraukas skatino mokinių draugišką buvimą kartu, kuriant ugdymuisi palankią aplinką.

Tikslingą veiklą tęsė akcija „Ištiesk ranką gėriui“. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams ir 1-4 klasių mokiniams pamokų metu buvo integruojamos temos, akcentuojant gėrio, pagalbos teikimo, užuojautos svarbą ir reikšmę. Mokiniai dalyvavo kryptingoje veikloje „Mes kuriame gėrį...“ pailgintos dienos grupės metu. Mokinių rankytės kūrė atvirukus Kalėdine tema, buvo sekamos pasakos ir aptariamas pavyzdingas pasakų personažų elgesys, vyko diskusijos apie pagarbos, gerumo apraiškas kasdieninėse situacijose.Mokiniai ir jų tėveliai kūrė Kalėdinius sveikinimus vienišiems žmonėms, kurie buvo įteikti Švenčionių r. Senelių ir invalidų globos namų gyventojams. Vaikai seneliams padovanojo šilumą ir šypsenas atlikdami daineles, sakydami eilėraščius ir įteikdami eglutę, kuri buvo pagaminta iš vaikų delniukų atspaudų.

Džiaugiamės, kad šioje veikloje aktyviai dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir jų tėveliai. Tikimės, kad suaugusiųjų kuriamas gėris vaikų širdelėse skatins ugdyti pagarbą bei gerumą kitam.

Juk gėrio dovanojima s- suvienijanti ir nesenstanti vertybė.

Aušra KAUKĖNIENĖ

Švenčionių pradinės mokyklos psichologė

Nijolė VAITKUVIENĖ

Švenčionių pradinės mokyklos socialinė pedagogė