Mes turime 445 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:10933
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19971
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99092
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ komanda dalyvavo vandens keliautojų ralyje

2011 m. birželio 15 d., trečiadienis Nr. 44 (1091)

Lietuvos keliautojų sąjunga kasmet rengia respublikinius vandens keliautojų ralius, kuriuose varžosi vandens turizmo entuziastai iš visos Lietuvos. Jau tapo tradicija, kad šiuose raliuose dalyvauja ir Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ komanda, siekianti populiarinti turizmą Pabradėje. Šiais metais ralis vyko gegužės 14-15 dienomis Širvintų ir Jonavos rajonuose. Bendruomenės komandai atstovavo net aštuoni nariai, kurie pasiryžo patikrinti savo jėgas ir per dvi dienas įveikti 45 km atstumą Musės ir Neries upėmis, 4 nariai šiame ralyje dalyvavo pirmą kartą. Dar vienam bendruomenės nariui Andriui Šarėjui teko itin svarbi užduotis - jis buvo pakviestas prisijungti prie teisėjų komandos.

Pirmąją ralio dieną dalyviams teko plaukti Musės upe, kuri vietomis itin sekli ir akmenuota bei su daugybe užvartų, tapo sunkiai įveikiamu uždaviniu daugumai dalyvavusių ekipažų – kai kurie iš jų net pramušė plastikines baidares. Ralio dalyviams teko ne tik įveikti upėje pasitaikiusias kliūtis, bet ir dalyvauti orientavimosi varžybose. Antrąją dieną lenktynės vyko Neries upe. Nors plačioje upėje ir nepasitaikė jokių kliūčių, tačiau teko įveikti nemažą atstumą bei greičio ruožus, kas taip pat pareikalavo nemažai pastangų.
Ralyje puikiai pasirodė individualioje vyrų įskaitoje besivaržęs debiutantų Kęstučio Ingelevičiaus ir Arvydo Koncevičiaus ekipažas, užėmęs 8 vietą iš 14 dalyvavusių. Kitas pabradiškių ekipažas užėmė 10 vietą. Bendruomenės nariams komandinėse varžybose šiais metais sekėsi ne itin gerai: mūsiškiams, viršijus kontrolinį laiko limitą, nepavyko varžybų sėkmingai užbaigti, kaip, beje, ir dar kelioms komandoms, tačiau tai komandos narių per daug nenuliūdino, jie pasiryžę pagerinti rezultatus artimiausiame ralyje.

Jurgita KONCEVIČIŪTĖ
Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ narė, ralio dalyvė