Mes turime 223 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2696
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16695
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64021
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Verslo liudijimų išdavimo naujovės Švenčionių rajono gyventojams

2013 m. sausio 19 d. šeštadienis Nr.5 (1248)

2012 m. Vilniaus AVMI Švenčionių rajono poskyris išdavė 497 verslo liudijimus (12 gamybai, 116 prekybai ir  369 paslaugų teikimui).

2013 m. sausio 17 d., Vilnius.Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau –Vilniaus AVMI) informuoja, kad nuo šiol išsiimti, prasitęsti ar nutraukti verslo liudijimą Švenčionių rajono gyventojai galės ir namuose. Prisijungus prie interneto svetainės Mano VMI (www.nauja.vmi.lt), galima bus matyti ir savo permokas, skolas bei naudotis kitomis e. paslaugomis.

Išsiimti, prasitęsti ar nutraukti verslo liudijimą galima prisijungus prie asmeninės mokesčių mokėtojo erdvės – Mano VMI, kuri pasiekiama per naująją VMI svetainę. Svetainės adresas www.nauja.vmi.lt. Vilniaus AVMI atkreipia dėmesį, kadMano VMIvartotojais tapę gyventojai gali matyti savo skolą / permoką mokesčių apskaitos kortelėje, teikti / gauti reikiamus dokumentus e. būdu, įregistruoti / išregistruoti / keisti duomenis apie Lietuvos ir užsienio juridinių asmenų filialus bei atstovybes Mokesčių mokėtojų registre, diskutuoti mokesčių klausimais  e. forume, dalyvauti nuotoliniuose mokymuose. Tokias galimybes suteikia projektas e. VMI.

„Iki šiol, norint gauti verslo liudijimą, gyventojui reikėdavo atvykti į AVMI poskyrį, laukti eilėse ir pan. Džiaugiamės, kad elektroninės Mokesčių inspekcijos paslaugos taupys mokesčių mokėtojų laiką ir išlaidas. Žinoma, jei prie svetainės Mano VMI nepavyktų prisijungti namie, mielai prašome atvykti į artimiausią Vilniaus AVMI poskyrį, kuriame lauks mūsų darbuotojai ir specialiai tam įrengti kompiuteriai, - sako Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorius D. Bradauskas. Jis pridūrė, kad Švenčionių poskyris ir toliau aptarnaus rajono mokesčių mokėtojus ir teiks visas numatytas paslaugas.

Prisijungęs prie Mano VMI, mokesčių mokėtojas norintis vykdyti veiklą bet kuriuo metu gali: pateikti prašymą išduoti naują verslo liudijimą; pratęsti / keisti ar nutraukti verslo liudijimą; leisti save įrašyti į kitų asmenų verslo liudijimą; pateikti papildomus trūkstamus duomenis ir dokumentus; gauti informaciją apie VMI sprendimus: mokesčių mokėtojo prašymo nepatenkinimą / laukiamą apmokėjimą ir apskaičiuotas reikiamas mokesčių sumas / informaciją apie trūkstamus pagrindžiančius dokumentus / mokesčių mokėtojo prašymo patenkinimą ir verslo liudijimo įrašus; atsispausdinti verslo liudijimo duomenis.