Mes turime 196 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2936
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16935
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64261
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbo partijos Švenčionių skyriui – padėka už geriausią rinkimų kampaniją

2013 m. sausio 30 d. trečiadienis Nr.8 (1251)

Sekmadienį, sausio 27 d., Kėdainiuose posėdžiavo Darbo partijos taryba. Posėdžio metu buvo apsvarstyti Seimo rinkimų ir valdančiosios koalicijos formavimo rezultatai, pristatyti partijos kandidatai į viceministrų pareigas bei patvirtinti kandidatai rinkimuose į laisvas vietas Seime.

Posėdžio pradžioje Darbo partijos rinkimų štabo vadovas, Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys pasidžiaugė gerais Seimo rinkimų rezultatais ir pristatė Seimo rinkimų analizę. „Du kartus per dešimt metų Seimo rinkimuose Darbo partija laimėjo daugiamandatėje rinkimų apygardoje, tai yra labai geras rezultatas ir to nepavyko pasiekti jokiai kitai partijai. Šie rinkimai parodė, kad esame stipri komandinė politinė jėga“, — sakė V. Gapšys.

V. Gapšys atskleidė, kad Darbo partija sėkmingiausiai pasirodė mažesniuose miestuose ir rajonuose bei pabrėžė, kad partijai reikėtų aktyviau dirbti su didžiųjų miestų rinkėjais.

Geriausiai pasirodžiusiems partijos skyriams buvo įteiktos padėkos. Išskirtinis dėmesys buvo skirtas vienmandatėse rinkimų apygardose laimėjusiems Seimo nariams: Virginijai Baltraitienei, Dangutei Mikutienei, Sauliui Bucevičiui, Valentinui Bukauskui, Šarūnui Biručiui, Sergejui Ursul, Ričardui Sargūnui, Raimundui Paliukui, Raimondui Markauskui, Petrui Čimbarui, Petrui Narkevičiui ir Audronei Pitrėnienei. Taip pat padėkos raštai buvo įteikti geriausiai rinkimuose pasirodžiusiems Kėdainių, Širvintų, Trakų, Švenčionių, Zarasų, Ukmergės, Telšių, Joniškio, Jonavos, Elektrėnų ir Alytaus rajono skyriams.

Seimo nariai padėkojo ir pačiam V. Gapšiui už puikų Seimo rinkimų organizavimą. Seimo narė V.  Baltraitienė pasidžiaugė, kad šiuose rinkimuose partija pasirodė labai gerai. „Gal kam nors ir nepavyko pasiekti užsibrėžtų tikslų, bet kiekvienas skyrius dirbo sąžiningai ir atsakingai, mes padarėme atitinkamas išvadas iš šių rinkimų ir ateityje rezultatai turi tik gerėti. Turėjome puikų vadovą, kuris atidavė daug jėgų ir sveikatos šiems rinkimams. Tie, kas dirbo štabe, matė, kiek triūso įdėjo Vytautas, todėl noriu visų rinkimuose dalyvavusių partiečių vardu padėkoti jam bei palinkėti sveikatos ir stiprybės“, — sakė V. Baltraitienė. Seimo narė D. Mikutienė pasveikino V. Gapšį su praėjusiu 31-uoju gimtadieniu.

Be to, Darbo partijos taryba patvirtino kandidatus į laisvas vietas Seime artėjančiuose rinkimuose. Biržų-Kupiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje Darbo partija kels Ritą Vaiginą, o Ukmergės — Rolandą Janicką. Rinkimų štabui tebevadovaujantis V. Gapšys patikino, kad kandidatų perspektyvas partija vertina gerai ir tikisi jų pergalės rinkimuose. „Šiuo metu Darbo partijos frakciją sudaro 29 Seimo nariai ir mes nuoširdžiai tikimės, kad po artėjančių Seimo rinkimų mūsų frakcijoje bus daugiau kaip 30 narių“, — sakė V. Gapšys.

Taip pat posėdyje buvo pristatyti kandidatai į viceministrų postus dešimtyje ministerijų: Krašto apsaugos, Susisiekimo, Užsienio reikalų, Energetikos, Teisingumo, Sveikatos apsaugos, Kultūros, Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos ir darbo bei Žemės ūkio ministerijose.

Darbiečiai XVI-oje Vyriausybėje vadovauja keturioms ministerijoms: Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo, Žemės ūkio bei Kultūros.

Darbo partijos inf.