Mes turime 582 svečius ir 1 narį online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4989
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11399
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93148
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Karjeros diena Švenčionių profesinio rengimo centre

2013 m. vasario 23 d. šeštadienis Nr.14 (1257)

Kiekviena mokymo įstaiga, atsižvelgdama į mokyklos bendruomenės narių poreikius, mokymo programas, studijų kryptis, mokyklos kultūrą ir tradicijas, planuoja ugdymą karjerai, vadovaujantis karjeros ugdymo programa.

Šių metų vasario 12 dieną Švenčionių profesinio rengimo centre įvyko susitikimas su Utenos kolegijos atstovais. Į susitikimą su mūsų mokyklos mokiniais, mokytojais atvyko Utenos kolegijos karjeros centro vadovė Danutė Aželytė, pavaduotojas akademinei veiklai Antanas Panavas, studentai – Silvija, Kristina ir Lukas. Apie Utenos kolegijos fakultetus bei juose veikiančias mokymo programas išsamiai papasakojo pavaduotojas akademinei veiklai A.Panavas.

Svečias papasakojo apie verslo ir technologijų fakultete veikiančias programas. Iš 11 Utenos kolegijoje siūlomų programų yra 5 programos, kurios ypač artimos mūsų mokyklos vykdomoms programoms. Tai – maisto produktų technologija, transporto verslo vadyba, turizmo ir viešbučių administravimas, verslo vadyba ir žemės ūkio technologija. Mokiniai, baigę mūsų mokyklą, galėtų tęsti studijas pagal jau turimą studijų kryptį. Taip pat buvome supažindinti su programomis sveikatos priežiūros ir socialinės rūpybos fakultete. Mokiniai, besiklausydami pašnekovo, sužinojo apie tai, kad Utenos kolegijos bendradarbiavimo tiltai nusitiesė į įvairias užsienio šalių mokymo institucijas, esančias Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Bulgarijoje, Vengrijoje, Graikijoje ir kitur. Į šias valstybes pagal Erazmus mainų programą kolegijos studentai išvyksta studijoms arba atlikti praktikos.

Mokiniai sužinojo apie tai, kad Utenos kolegijos studentams atverti keliai įgyti ne tik kolegijos, bet ir Bulgarijos Tarptautinės universitetinės kolegijos ir prestižinių Jungtinės Karalystės universitetų diplomus, ypač vertinamus tarptautinėje darbo rinkoje.

Specialybių pristatymo metu studentė Silvija, studijuojanti Utenos kolegijoje kineziterapiją, atliko parodomąjį masažą, būsimoji kosmetologė Kristina padarė parodomąjį makiažą. Turizmo ir viešbučių administravimą studijuojantis Lukas papasakojo apie studentų mokymąsi kolegijoje, gyvenimą bendrabutyje, studentų mainų programos Erazmus ypatumus. Taip pat svečiai atsakinėjo į jiems užduotus klausimus.

Pasibaigus renginiui, mokyklos direktorė Milda Gustienė padėkojo svečiams už suteiktą informaciją apie Utenos kolegiją ir buvo sutarta dėl tolimesnio bendradarbiavimo tarp abiejų mokymo įstaigų.

Danutė ANKĖNIENĖ

ŠPRC karjeros koordinatorė