Mes turime 273 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1235
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17436
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93466
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių vidurinės mokyklos mokinių šešėliavimas UAB „Ausegra“

2013 m. vasario 27 d. trečiadienis Nr.15 (1258)

Vasario mėnesį per Karjeros dieną mūsų mokykloje dešimtokams netradicinę pamoką vedė kraštietis UAB „Ausegra“ vadovas Arvydas Gailiušas. Per tą pamoką mes sužinojome apie automechaniko, autoelektriko-diagnostiko profesijas, apie tai, kaip mokykloje įgyjamos žinios praverčia gyvenime. Pastebėjęs mokinių susidomėjimą šiomis profesijomis, Arvydas Gailiušas pakvietė pašešėliauti jo įmonėje.

Ugdymo karjeros koordinatorės L.Semaško iniciatyva sudarius su įmone bendradarbiavimo sutartį vasario 18 d. mes su klasės auklėtoja I.Čebruk nuvykome į Vilniuje esančią UAB „Ausegra“ - automobilių aptarnavimo centrą - praleisti visos dienos su įmonės darbuotojais stebint jų kasdienį darbą, padedant jiems atlikti tam tikras užduotis. Įmonėje mus pasitiko jos vadovas Arvydas Gailiušas ir daug paslaugių, mėgstančių savo darbą specialistų. Pirmiausia mus supažindino su autoservisu, jo darbo pobūdžiu. Toliau kiekvienam iš mūsų buvo pasiūlytas mus dominantis darbas. Vieni nuskubėjo prie mašinų keltuvų, kiti - prie kompiuterinės diagnostikos salės, dar kitus domino variklių, ratų remontas. Sužinojome, kaip pakeisti stabdžių kaladėles naujomis, kaip įpilti stabdžių skystį, kaip taisyklingai nuimti variklio stūmoklius. Ypač įdomu buvo prie naujų modelių automobilių, sužinoti apie jų sandarą, stebėti, kaip atliekama kompiuterinė diagnostika.

Mes pamatėme, kad įmonės darbuotojai darbus atlieka naudodami pažangiausias technologijas bei įrangą. Šitame darbe reikalingi kūrybingi, iniciatyvūs žmonės, siekiantys mokytis ir tobulėti. Todėl norint atlikti tokius darbus, reikia nuolat dalyvauti mokymuose ir kvalifikacijos kėlimo kursuose, gilinti technines žinias.

Sugrįžę į mokyklą mes aptarėme ir apibendrinome šešėliavimą UAB „Ausegra“, pasidalinome savo įspūdžiais, padarėme išvadas, kad bet kokiame darbe vertinamas pareigingumas, sąžiningumas, siekimas nuolat gilinti žinias. Mes dėkingi įmonės vadovui Arvydui Gailiušui ir specialistams už pasidalijimą su mumis savo praktinėmis žiniomis.

Ernestas GRIKEN

Donatas POLUČANSKIS

Ernestas MEIDUS

10 l klasės mokiniai

 
Reklaminis skydelis