Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5335
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15522
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91552
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Finale – šešti

2013 m. kovo 6 d. trečiadienis Nr.17 (1260)

2009 metais Adutiškio vid. mokyklos svarsčių kilnotojai tapo Lietuvos vidurinių mokyklų ir gimnazijų čempionais. Tai vienintelė rajono sporto istorijoje komanda, tapusi nugalėtoja. Nuo to laiko Adutiškio svarsčių kilnotojai ne kartą iškovodavo prizines vietas. 2010 metais iškovota trečia vieta, o kaimo vietovių tarpe pirma, 2011 metais – antra vieta. 2012 metais nedalyvavome, nes neturėjome galimybių nuvykti į finalą.

Šiemet adutiškiečiai, laimėję tarpzonines varžybas, nuvyko į Jonavą kovoti dėl medalių. Jonavos Senamiesčio gimnazijoje susirinko stipriausios Lietuvos komandos. Tai sportininkai iš Kauno, Pakruojo, Rokiškio, Šeduvos, Raseinių, Šiaulių ir kitų Lietuvos rajonų bei miestų. Iš viso startavo 95 sportininkai. Mūsų komandai atstovavo: Robertas Raketis, Rimvydas Martinkaitis, Audrius Ustinavičius, Andrius German, Egidijus Šikas, Alanas Galalis, Rimvydas Raketis, Eimantas Semėnas, Laurynas Raketis, Tadas Pupkevičius. Dėl svarbios priežasties į varžybas nevažiavo mūsų komandos lyderis Linas Bielinis.

Iki paskutinės varžybų minutės niekas negalėjo pasakyti, kas laimės. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad pirmoji vieta atiteko Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos svarsčių kilnotojų komandai. Antri buvo Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos sportininkai, treti – Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio vid. mokyklos stipruoliai. Adutiškiečiai šį kartą iškovojo šeštą vietą (ketvirta vieta – 87 taškai, penkta vieta – 86 taškai, šešta vieta – 85 taškai, septinta vieta – 84 taškai). Geriausiai iš adutiškiečių pasirodė ir tapo Lietuvos čempionu Laurynas Raketis.

Sveikiname mūsų sportininkus, garbingai atstovavusius mūsų rajonui, ir linkime sėkmės kitose varžybose. O varžybų dar laukia nemažai. Š.m. kovo 9 dieną Adutiškyje vyks kaimo vietovių olimpinio festivalio moksleivių svarsčių kilnojimo tarpzoninės varžybos, balandžio 27 dieną – Lietuvos jaunių ir suaugusiųjų čempionatas, LKSKA „Nemunas“ atviros taurės varžybos.

Gerų startų!

Josifas JAROŠAS

Kūno kultūros mokytojas ekspertas

 
Reklaminis skydelis