Mes turime 353 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1732
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17933
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93963
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Tele2” GSM tinklas jau didžiausias pagal aprėptį

2013 m. kovo 30 d. šeštadienis Nr.23 (1266)

Kas svarbiausia vertinant mobiliojo ryšio veikimą? Specialistai sako – ryšio tinklo aprėptis ir signalo stiprumas. Jie nulemia, kuriose vietovėse galima be vargo skambinti, rašyti žinutes ar naudotis kita ryšio paslauga. Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atliktas tyrimas atskleidė, jog didžiausią GSM tinklo aprėptį ir ryšio signalo kokybę Lietuvoje siūlo „Tele2“.

 

Pirmauja tiek ryšio aprėptimi, tiek stiprumu

Tyrimas atskleidė, kad „Tele2“ GSM tinklo aprėptis esant -95 dBm signalo lygiui, kurio pakanka normaliai naudotis ryšiu, sudaro net 98,6 proc. Lietuvos teritorijos.Tai yra geriausias rodiklis tarp visų mobiliojo ryšio operatorių.

„Tele2“ pirmauja ir pagal stipresnių -85 dBm ir -75dBm signalų aprėptį. -85 dBm stiprumo signalas apima 86,1 proc., o -75 dBm  yra 58,1 proc. Lietuvos teritorijos.

„Į tinklo plėtrą ir paslaugų kokybę investavome nuosekliai ir klientams užtikriname kokybišką ryšį. Praktikoje šie rezultatai reiškia, kad naudotis patikimu „Tele2“ ryšiu galima visoje Lietuvoje, nepriklausomai nuo to, ar būtum mieste, ar miške“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

RRT tyrimo metu visų mobiliojo ryšio operatorių tinklų tikėtinos aprėpties zonos apskaičiuotos 2012 m. lapkričio 12 d. duomenimis. Skaičiavimai atlikti tuo pačiu metodu visiems operatoriams, įvertinant vietovės reljefą, miškų ir pastatų įtaką. Tyrimas skelbiamas RRT svetainėje internete – http://epaslaugos.rrt.lt/apreptis.

 

Plečiantis tinklui, kaina išlieka maža

„Į tinklo plėtrą ir ryšio kokybę investavome nepamiršdami mažų ryšio kainų pažado vartotojams. Tokie įvertinimai, kaip RRT tyrimas, patvirtina „Tele2” mažų kaštų verslo modelio naudą vartotojams. Žmonėms nebūtina permokėti už paslaugas, kad gautų kokybišką ryšį“, – sakė P.Masiulis.

„Tele2“ tęsia praėjusiais metais pradėtą tinklo modernizavimą, kuris padidins bendrovės teikiamų paslaugų kokybę, sumažins tinklo diegimo ir eksploatavimo kaštus, be to, naujoji tinklo įranga bus taupesnė ir ekologiškesnė. Atnaujinant tinklą bus visiškai pakeistos 2G (GSM) ryšio tinklo bazinės stotys, atnaujintos 3G (UMTS) tinklo stotys. Jau įvyko vienas svarbiausių tinklo modernizavimo etapų – pakeista pagrindinė tinklo įrangą.

Naujos stotys ir kita įranga užtikrins 10-15 proc. didesnę „Tele2“ ryšio aprėptį ir signalo kokybę, bet įrenginiai yra kompaktiškesni ir jų reikia mažiau. Ši įranga taip pat naudoja 25 proc. mažiau elektros energijos.

Bendrovės „RAIT“ 2012 m. gruodžio mėn. atliktos apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausias ir labiausiai rekomenduojamas operatorius Lietuvoje. Beveik pusė apklausos dalyvių teigė, kad naudojasi „Tele2“ paslaugomis.

 
Reklaminis skydelis