Mes turime 205 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1135
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17336
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93366
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mažiems piršteliams paklūsta ir sudėtingi kūriniai

2013 m. balandžio 10 d. trečiadienis Nr.25 (1268)

Kovo 23 d. Vilniuje vyko V Lietuvos jaunųjų pianistų šiuolaikinės fortepijoninės muzikos konkursas „Šypsenėlė“. Pasak Švenčionėlių meno mokyklos mokytojos metodininkės Loretos Šidlauskienės, šis konkursas skatina domėtis šiuolaikine lietuvių kompozitorių fortepijono muzika. Į programą įtraukti sudėtingi šiuolaikinių kompozitorių V.Barkausko, V.Bagdono, Z.Bružaitės, K.Vasiliauskaitės, o šiais metais ir Juliaus Andrejevo kūriniai fortepijonui.

Loreta Šidlauskienė džiaugėsi, kad jos mokinys Lukas Kuleš puikiai pasirodė šiame konkurse ir laimėjo laureato diplomą ir nominaciją už geriausiai atliktą Juliaus Andrejevo kūrinį. „Visi buvo sužavėti, kaip meistriškai ir su pasimėgavimu Lukas atliko itin sudėtingą ir šiuolaikišką J.Andrejevo kūrinį, - džiaugėsi jo sėkme mokytoja. – Juk muzika, kaip ir kiekvienas menas, ugdo žmogaus jausmus, turtina emocinį pasaulį ir vaizduotę, žadina kūrybines jėgas. Labai džiaugiamės, kad ir mūsų Švenčionėlių meno mokyklos mokinys įžengė į tą spalvingą muzikos pasaulį. Muzika atveria galimybę pasakyti daugiau negu pasakome žodžiais. O svarbiausia – atskleidžia tai, kuo kiekvienas išsiskiria iš kitų“.

Šio konkurso vertinimo komisijos pirmininkė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė Albina Šikšniūtė, sveikindama Luką laimėjus laureato diplomą ir nominaciją už geriausiai atliktą J.Andrejevo kūrinį, negailėjo gerų žodžių ir berniuko mokytojai L.Šidlauskienei.

Mokytojus paminėjo ir kompozitorius J.Andrejevas: „Žengiate per slenkstį į tikrąjį saviraiškos pasaulį, kūrybą. Tiems žmonėms reikia pasišventimo ir kantrybės, kuo pasižymi jūsų mokytojai“.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis