Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3303
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19504
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95534
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Susitikimas-diskusija tema „Aktualūs radiacinės saugos klausimai“

2013 m. balandžio 10 d. trečiadienis Nr.25 (1268)

Mus visus nuolatos veikia jonizuojančioji spinduliuotė – kosminė spinduliuotė, pasiekianti iš Visatos bei Saulės paviršinių sluoksnių, spinduliuotė, sklindanti iš sausumos grunto, vandens telkinių ir ore esančių radionuklidų bei gamtinių radionuklidų, esančių statybinėse medžiagose. Kai kurie radionuklidai egzistuoja milijonus metų ir jų yra tiek mus supančioje aplinkoje, tiek ir mūsų pačių organizme.

Matydami gyventojų susidomėjimą jonizuojančiąja spinduliuote ir radiacine sauga, Radiacinės saugos centras kartu su Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru organizuoja susitikimą su Švenčionių gyventojais, kurio metu bus aptarti įvairūs su radiacine sauga susiję klausimai.

Kviečiame visus 2013 m. balandžio 16 d. 10 val. atvykti įŠvenčionių rajono savivaldybės salę ir dalyvauti susitikime-diskusijoje „Aktualūs radiacinės saugos klausimai“. Su savimi atsineškite turimus daiktus, kurie, jūsų manymu, gali būti radioaktyvūs (pvz., senoviniai rankiniai laikrodžiai, įvairūs daiktai, įsigyti sendaikčių turguose ir pan.). Radiacinės saugos centro specialistai išmatuos šių daiktų galimą radioaktyvumą bei pakomentuos gautus rezultatus.

 
Reklaminis skydelis