Mes turime 285 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4557
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23101
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70427
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionyse – teatro- studijos „Theaomai“ spektaklio „Ivanovas“ premjera

2013 m. balandžio 10 d. trečiadienis Nr.25 (1268)

Teatras - studija „Theaomai“ (gr. Matyti, žiūrėti, vertinti ) kviečia į premjerą –balandžio 17 d., trečiadienį, 18 val. Švenčionių kultūros centre trupė pristatys spektaklį „Ivanovas“. Pagrindinį Ivanovo vaidmenį spektaklyje kuria švenčionėliškis Šarūnas Zenkevičius. Spektaklį režisavo Silva Krivickienė.

Itin retai lietuvių režisierių statomą pjesę „Ivanovas“ Antonas P. Čechovas sukūrė 1887 metais. Kūrinyje vaizduojamos XIX a. pabaigos rusų dvarininkijos problemos. Jaunų trupės „Theaomai“ aktorių lūpose gyvai ir savu laiku skamba mintys apie tai, kiek jėgų reikia tam, kad gyventum; kiek – kad būtum su svetimu tapusiu žmogumi.

Pagrindinis herojus Ivanovas apniktas melancholijos, praradęs norą gyventi. Drama kupina čia pokalbiais tarsi uždangstomo, čia jau visai neslepiamo Ivanovo nerimo.

„Kai pirmą kartą skaičiau pjesę, pagalvojau, kad kiekvienas aktorius turėtų svajoti apie tokius emocionalius ir sudėtingus vaidmenis, – sakė aktorius Š. Zenkevičius. – Dauguma spalvingų pjesės personažų ieško savo kelio į laimę, tačiau jis gali nesiderinti su dorumu, morale ar sąžine. Pjesė tikriausiai niekada nepraras savo aktualumo, nes joje nagrinėjamos vienišumo, žmonių santykių ir turto įtakos jiems problemos niekada neišsispręs ir nesibaigs.“

Teatrą- studiją „Theaomai“, vadovaujamą S. Krivickienės, įkūrė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) I magistrantūros kurso vaidybos studentai.

Pernai pristatytas pirmasis trupės spektaklis pagal Fiodoro Dostojevskio romaną „Broliai Karamazovai“ sulaukė pripažinimo Lietuvoje ir už jos ribų – aktorių darbas buvo įvertintas festivalyje „Tylos“ (Vilnius), tarptautiniame debiutų festivalyje „Tavo šansas“ (Maskva), tarptautiniame studentų teatro festivalyje VGIK (Maskva), festivaliuose „Istropolitana “ (Bratislava) ir „Jaunojo teatro susitikimai“ (Grenoblis).

Bilieto kaina – 20 Lt.

Bilietus galima įsigyti Švenčionių kultūros centre.