Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:444
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25574
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72900
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Eismo saugumo komisija aptarė svarbiausius klausimus

2013 m. balandžio 13 d. šeštadienis Nr.26 (1269)

Savivaldybės eismo saugumo komisija kovo 27 d. vykusio posėdžio metu apsvarstė nemažai klausimų. Komisijos pirmininkas, administracijos direktorės pavaduotojas Andrius Šarėjus posėdžio pradžioje komisijos narius supažindino su darbotvarkei pateiktais klausimais.

Apsvarsčius prašymus buvo nutarta išduoti leidimus savo lėšomis įrengti kelio ženklus UAB „Selmina“ ir UAB „Palink“ Iki Cento-1233, ribojančius transporto priemonių stovėjimo vietą ir laiką. Taip pat nuspręsta leisti Juzefui Dombrovskiui jam nuosavybės teise priklausančiame žemės sklype už automobilių stovėjimo aikštelės, prie kelio, vedančio link Mergežerio ežero, savo lėšomis pastatyti kelio ženklą „Eismas draudžiamas“, nes nemažai ratuotų gamtos „mylėtojų“ vietoj to, kad pastatę automobilį įrengtoje stovėjimo aikštelėje pėstute nueitų keliasdešimt metrų, prie ežero važiuodami automobiliais niokoja šlaitą. Po ilgokų diskusijų komisija priėmė sprendimą kreiptis į Vilniaus regiono kelių Švenčionių kelių tarnybą dėl krovininių transporto priemonių, didesnių nei 10 tonų, abipusio judėjimo apribojimo kelyje Nr. 4406 Švenčonėliai-Sariai Švenčionėlių Vilniaus gatvės atkarpoje, nes važiojantys sunkiasvoriai automobiliai šia gatve ne tik sukelia problemų eismo saugumui, bet ir gadina tam nepritaikytą gatvę.

Į Vilniaus regiono kelių Švenčionių kelių tarnybą nutarta kreiptis ir dėl saugaus pėsčiųjų eismo užtikrinimo ties Pavoverės kaimu. Apsvarstyta Švenčionių rajono savivaldybės eismo saugumo programa 2013-2015 metams ir nuspręsta ją patobulinti įtraukiant naujas eismo saugumo priemones ir svartyti kitame komisijos posėdyje. Buvo apsvarstyti ir kiti su Eismo saugumu susiję klausimai.

Algis JAKŠTAS