Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5995
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19855
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92212
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

13-oji Nacionalinė bibliotekų savaitė šiemet ragins bibliotekose lankytis vaikus ir jaunimą

2013 m. balandžio 20 d. šeštadienis Nr.28 (1271)

2013 m. balandžio 23 – 29 dienomis

„Nežinai?  Ateik į biblioteką!“

2013 m. balandžio 23-29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija jau tryliktą kartą skelbia Nacionalinę bibliotekų savaitę, kurios šūkis „Nežinai? Pėdink į biblioteką!“. Ji startuos balandžio 23-iąją, UNESCO minimą Pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną. UNESCO kviečia visus, ypač jaunus žmones, atrasti ar atgaivinti skaitymo malonumą, pagerbti rašytojus, kurie prisidėjo prie žmonijos socialinio ir kultūrinio progreso.

Šiais metais Nacionalinė bibliotekų savaitė skirta jauniesiems bibliotekų lankytojams: vaikams, paaugliams, jaunimui ir yra išskirtinė, nes bus vykdomas bendras Lietuvos bibliotekininkų draugijos ir LIONS klubų projektas „SKAITYMAS: sėkmė ir džiaugsmas“. Projektą globoja nacionalinė Lietuvos UNESCO komisija, raginanti pažinti kultūros lobynus ir ugdyti skaitymo tradicijas. Projekto tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų, jaunimo neskaitymo socialinę problemą ir skatinti mokyklinio amžiaus vaikus bei jaunimą skaityti, eiti į bibliotekas, jose siekti žinių, mokytis ir bendrauti su bendraamžiais. Bibliotekose sukauptos knygos, elektroninių informacijos išteklių kolekcijos – tai kūrybinės laboratorijos skleistis originalioms mintims, įkvėpimo šaltinis idėjoms ir pamatas ateities sėkmei.

 Bibliotekų savaitės renginius pradės jau tradiciniais tapę vidurdienio skaitymai. 2013m. minime Prano Mašioto, vaikų rašytojo, pedagogo ir publicisto 150-ąsias gimimo metines. Šių metų balandžio 23 d. 12:00 val. visose Lietuvos bibliotekose bus skaitomi tekstai iš  šio rašytojo kūrinių. Ne viena karta užaugo su Prano Mašioto  rašytomis ar verstomis knygomis, kurios mokė gerumo, buvo  pirmieji gamtos, istorijos ir geografijos žinių šaltiniai.

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekos kvies į  renginius, kurių  tematika glaudžiausiai siejasi su šiuolaikinio jaunimo interesais, poreikiais, pomėgiais ir įpročiais. Jaunieji lankytojai bus kviečiami ne tik skaityti knygas bibliotekose, bet ir jas vertinti, iliustruoti, rašyti apie jas komentarus socialiniuose tinkluose. Galės kurti ir savo knygas, naudodami šiuolaikinių technologijų įrankius. Bibliotekos kvies į protų mūšius ar žinių dvikovas, o dalyviai  atsakymus galės rasti tik pasinaudoję bibliotekose esančiomis knygomis ar duomenų bazėmis.

Gal visų atsakymų bibliotekose ir nėra. Bet čia yra žinių, kur tuos atsakymus rasti. Internetas yra gerai. Biblioteka – geriau.

Bibliotekų savaitėje dalyvauja Švenčionių rajono savivaldybės Viešoji biblioteka ir jos filialai.

Balandžio 23 d. 12.00 val. visuose Viešosios bibliotekos filialuose bus skaitomi tekstai iš rašytojo Prano Mašioto kūrinių.

Bibliotekose bus organizuojama: informacijos dienos,naujų knygų pristatymai, ekskursijos,

diskusijos, akcijos, atvirų durų dienos, pokalbiai, elektroninių duomenų bazių pristatymai, garsiniai skaitymai, popietės, spaudinių parodos.

Kviečiame visus, norinčius dalyvauti Nacionalinės bibliotekų savaitės renginiuose, daugiau informacijos rasite bibliotekos svetainėje www.svencioniuvb.lt

Nacionalinę bibliotekų savaitę ORGANIZUOJA  - Lietuvos bibliotekininkų draugija, Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacija, patronažą suteikia Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

GLOBOJA – Lietuvos Respublikos kultūros ministras Šarūnas Birutis.

 
Reklaminis skydelis