Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1714
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11901
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87931
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

V.Odnoviuno fotografijų paroda Nalšios muziejuje

2013 m. balandžio 27 d. šeštadienis Nr.30 (1273)

Prieš metus, balandžio 24 dieną, Švenčionyse Nalšios muziejaus parodų salėje buvo atidaryta pirmoji Lietuvoje ukrainiečių fotografo Valentino Odnoviuno fotografijų paroda.

Juodai baltos subtilios jauno fotografo nuotraukos paliko gerą įspūdį. Matyt, tas Valentino nuoširdumas, subtilus požiūris į supantį pasaulį, atjauta atsispindi ir naujoje Nalšios muziejuje atidarytoje fotografinių miniatiūrų parodoje „Lietuva. Svarbu smūgis, o ne ūgis“. Per palyginus trumpą fotografo kelią (fotografuoja 7 metus), Valentinas surengė virš 10 personalinių fotoparodų, dalyvavo ir dalyvauja bendrose parodose. Štai Žemės dienai skirtoje tradicinėje tarptautinėje parodoje Utenoje pelnė diplomą.

Ne tik fotografijai savo laiką skiria jaunas ukrainietis fotografas iš Charkovo miesto. Pats vaikystėje persirgęs onkologine liga, dabar dalyvauja projektuose, skirtuose palaikyti vaikus, sergančius onkologinėmis ligomis, bei našlaičius. Beje, šiuo metu Valentino Odnoviuno fotografijos parodos veikia ne tik Švenčionyse, bet ir Raseiniuose.

Jaunam autoriui norisi palinkėti ir toliau nemažinant apsukų žingsnis po žingsnio žengti į fotografijos meno olimpą.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis