Mes turime 229 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1172
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17373
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93403
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pabradės „Ryto“ gimnazijos moksleiviai tapo „Būk saugus, šito mokyk ir draugus“ konkurso prizininkais

2013 m. gegužės 18 d., šeštadienis Nr.35 (1278)

Vos tik prasidėjus 2013 metams Vilniaus apskrityje veikiančių mokyklų šeštosios klasės pradėjo ruoštis Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos organizuojamam konkursui „Būk saugus, šito mokyk ir draugus“. O ruoštis tikrai nebuvo paprasta. Konkursą sudarė du etapai. Pirmojo etapo metu buvo sudarytos antrajame konkurso etape dalyvausiančios komandos, į kurias įėjo vienos mokyklos vienos šeštosios klasės moksleivių grupė su lydinčiu asmeniu, Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas ir savivaldybės civilinės saugos darbuotojas. Suaugusiems konkurso dalyviams į antrąjį etapą patekti buvo šiek tiek lengviau, o moksleiviams teko pasistengti rašant rašinėlius saugumo tema. Rašinėlių buvo parašyta įvairiomis temomis, ir kaip nežaisti smėlio karjere, neiti per ledą, nežaisti gatvėje, nerūkyti ir kitomis pamokančiomis saugiai elgtis temomis.

Atrinkti pirmojo etapo nugalėtojai 2013 m. gegužės 9 d. rinkosi į „Forum Palace“ dalyvauti antrame konkurso etape. Šiame etape ir vaikų, ir suaugusiųjų komandų narių laukė ir iš anksto žinotos ir netikėtos užduotys: komandos prisistatymas, konkursui pateiktų rašinėlių pristatymas, saugų elgesį skatinančių ir nesaugų elgesį smerkiančių patarlių konkurse, viktorinoje, bandė atspėti daiktą uždengtomis akimis ir suvaidinti kelio ženklą. Nuotaiką konkurso dalyviams renginio metu kėlė policijos atstovas – šuniukas Amsius.

Kadangi tai buvo konkursas, kurio metu turėjo būti išrinkti nugalėtojai, konkursą vertino griežta ir kartu žaisminga komisija, į kurią įėjo Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos darbuotojai, jaunieji ugniagesiai gelbėtojai, viešnia iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Tiek komisija, tiek renginio organizatoriai buvo sužavėti vaikų kūrybiškumu, žiniomis ir didžiuliu noru laimėti.

Nors laimėti norėjo visi, tačiau prizinės vietos buvo tik trys. I vieta – Vievio gimnazijos 6a klasės moksleivių komanda (Melita Degulytė, Tomas Granickis, Benita Gulbinovičiūtė, Lukas Jančiauskas, Ugnė Tartėnaitė) kartu su šios klasės auklėtoja Irena Baliūniene ir Elektrėnų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresniuoju inspektoriumi Jonu Chveduk. II vieta – Švenčionių rajono Pabradės „Ryto“ gimnazijos 6a klasės moksleivių komanda (Austėja Andrijauskaitė, Sandra Matiusovičiūtė, Deividas Rauba, Eugenijus Šnurovas, Darius Varno) kartu su lietuvių kalbos mokytoja Asta Andrijauskiene, Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyresniuoju inspektoriumi Eugenijumi Lavrinovičiumi ir Švenčionių rajono savivaldybės civilinės saugos darbuotoju Leonardu Urbanavičiumi. III vieta – Vilniaus rajono „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos 6 klasės moksleivių komanda (Aurelija Maceikianec, Monika Žuramskaitė, Danas Tomaševičius, Agata Krikun, Justinas Kaminskas) kartu su jų klasės vadove Milda Daškevičiene ir Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 7-osios komandos budinčios pamainos vadu Vytautu Juknevičiumi.

Nors prizinės vietos buvo tik trys, be dovanų neliko nei vienas konkurso dalyvis. Pirmosios vietos laimėtojai apdovanoti kelialapiais į jaunųjų ugniagesių gelbėtojų stovyklą, antrosios vietos laimėtojai – dviratininkų saugos šalmais, trečiosios vietos laimėtojai – MP3 grotuvais. Visi dalyviai buvo paskatinti saldumynais, padėkomis, o mokytojai – knygomis „Civilinė sauga mažiems ir dideliems“.

Be I-III vietas laimėjusių komandų, antrajame konkurso etape taip pat dalyvavo, t. y. laimėjo konkursą savo rajone ir šauniai pasirodė antrajame konkurso etape, Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos, Trakų vidurinės mokyklos, Ukmergės Dūkstynos pagrindinės mokyklos moksleivių komandos.

Švenčionių PGT informacija

 
Reklaminis skydelis