Mes turime 503 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3683
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10093
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91842
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Adutiškyje – svarsčių kilnojimo čempionatai

2013 m. gegužės 18 d., šeštadienis Nr.35 (1278)

Balandžio 27 d. Adutiškio vidurinės mokyklos sporto salėje vyko penkioliktasis Lietuvos jaunių ir vyrų svarsčių kilnojimo čempionatas ir Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ svarsčių kilnojimo varžybos. Į Adutiškį tiek stiprių vyrų ir merginų dar nebuvo suvažiavę, savo jėgas panoro išbandyti net 125 dalyviai iš Lietuvos ir Latvijos.

Atkakli kova vyko visose svorio kategorijose nuo varžybų pradžios iki pabaigos. Tarp jaunių absoliučiai geriausią rezultatą parodė Remigijus Šedys iš Jonavos, kuris du kartus po 24 kg sveriančius svarsčius išstūmė 156 kartus ir išrovė 24 kg svarstį 160 kartų. Šis sportininkas gimęs 1995 m. ir sveria 78,9 kg.

Vyrų varžybose ignalinietis Stepanas Andrejevas 32 kg svarstį išrovė net 176 kartus, o stūmimo veiksmą, kai stumiami du svarsčiai po 32 kg, nugalėjo Artūras Balnionis (sporto klubas „Jėga“, Pakruojo r.), svarsčius išstūmęs 99 kartus.

Merginų tarpe 24 kg svarstį net 100 kartų iškėlė Žydrūnė Nakčiūnaitė (Pakruojo r.). Mergaitės kėlė 16 kg svarstį, čia nepralenkiama buvo Ernesta Bumbulytė, iškėlusi svarstį 105 kartus.

Gausus mūsų rajono svarsčių kilnotojų būrys dalyvavo Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ varžybose. Savo svorio kategorijose ir amžiaus grupėse nugalėtojais tapo Linas Bielinis, Laurynas Raketis, Tadas Pupkevičius, Eimantas Semėnas, Andrius Romanovskis, Robertas Raketis, Rimvydas Raketis ir Miglė Bučelytė. Antras vietas iškovojo Andrius Ustinavičius, Marius Kairys, Nikolaj Balinskij ir Leonardas Žigalka. Trečias vietas laimėjo Egidijus Šikas, Egidijus Gotovskij ir Ričardas Žigalka.

Pirmą kartą tokio rango varžybose dalyvavo vaikai, gimę 1999 m. ir jaunesni. Jie kėlė 12 kg sveriančius svarsčius. Džiugu, kad geriausią rezultatą parodė Alanas Galalis iš Adutiškio, kuris du svarsčius išstūmė 60 kartų, o svarstį išrovė net 195 kartus.

Varžybų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliai, taurėmis ir Padėkos raštais.

Svarsčių kilnojimo federacijos ir Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ valdyba už puikiai organizuotas varžybas dėkojo Adutiškio vidurinės mokyklos direktorei Mildai Stūglienei, mokytojams, teisėjams ir visiems, kurie padėjo organizuoti ir vykdyti šiais varžybas.

Josifas JAROŠAS

Kūno kultūros mokytojas ekspertas