Mes turime 252 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:275
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18819
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66145
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių krašto kaimo bendruomenių asociacija respublikinėje spartakiadoje

2013 m. liepos 10 d., trečiadienis Nr.48 (1291)

Ketvirti metai Švenčionių krašto kaimo bendruomenių asociacija dalyvavo Lietuvos bendruomenių sąjungos respublikiniame renginyje.

Šių metų birželį vykome į Palūkščio dvarą „Rokynę“, esantį Raseinių rajone, kur dalyvavome Lietuvos kaimo bendruomenių laisvalaikio užimtumo renginyje „Kaimo spartakiada 2013“. Šį renginį organizavo Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga ir Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacija „Nemunas“.

Mūsų asociacijai atstovavo Adutiškio miestelio, Cirkliškio, Činčikų, Kunigiškės, Milkuškų ir Vidutinės kaimo bendruomenių nariai.

Švenčionių krašto kaimo bendruomenių asociacija vykdo vietos projektą „Švenčionių krašto kaimo bendruomenių asociacijos narių bendruomeniškumo stiprinimas“, 10 000,00 Lt parama skirta iš LEADER programos lėšų, įgyvendinant Vietos plėtros 2009-2014 metų strategiją. Išvyka į Lietuvos kaimo bendruomenių laisvalaikio užimtumo renginį „Kaimo spartakiada 2013“ - viena iš šio projekto veiklų.

Asociacija šio projekto dėka įsigijo palapinę, sulankstomus lauko baldus, mėlynus marškinėlius.

Kadangi kelionės išlaidos buvo finansuotos iš LEADER programos lėšų, respublikiniame renginyje turėjo galimybę dalyvauti didelis būrys įvairaus amžiaus mūsų rajono kaimo bendruomenių narių (mažiausiam dalyviui – tik treji metai).

Atvykus į renginį reikėjo įkurti stovyklavietę. Palapinę dekoravome Milkuškų kaimo bendruomenės narės Natalijos Bičkuvienės megztomis lėlėmis, moterų skintomis gėlėmis. Ant stalo puikavosi mielinis pyragas, iškeptas Milkuškų kaimo bendruomenės narės Jelenos Veličko, keptas sūris ir kiti patiekalai. Vaišinomės patys, svetingai vaišinome svečius ir kaimynus.

Aktyviai dalyvavome visose sporto rungtyse: krepšinio, tinklinio, šaškių, rankų lenkimo, svarsčio kilnojimo, smiginio, virvės traukimo, o kaimo bendruomenių pirmininkės Lida Gaižutienė, Valda Matasova, Laima Šalkauskienė išbandėme jėgas trikovėje.

Labai smagu, kad visose rungtyse dalyvavo Cirkliškio ir Činčikų kaimo bendruomenių jaunimas. Renginyje koncertavo Vidutinės kaimo bendruomenės kapela, vadovaujama Tomo Jurkuvėno.

Labai džiaugėmės, kad už aktyvumą renginyje, kuriame dalyvavo 32 komandos iš visos Lietuvos. buvome apdovanoti Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos ir Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ Padėkos raštu ir taure.

Dalyvavimas Lietuvos bendruomenių renginiuose – tai galimybė mūsų kaimo bendruomenių žmonėms susipažinti, dalyvauti, semtis patirties.

Lida GAIŽUTIENĖ

Švenčionių krašto kaimo bendruomenių asociacijos direktorė