Mes turime 276 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2132
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12319
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88349
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Adutiškyje atidarytas daugiafunkcinis centras

2013 m. liepos 17 d., trečiadienis Nr.50 (1293)

Praeitą antradienį (liepos 9 d.) Adutiškio miestelyje buvusio vaikų darželio pastate po renovacijos atidarytas daugiafunkcinis centras, kuriame įsikūrė biblioteka, įrengtos šarvojimo patalpos, treniruoklių salytė ir salė, skirta sueigoms, bendravimui ir kitoms reikmėms. Renovacijos darbai prasidėjo 2012 m. pavasarį. Prisimenu, kaip tada vaikščiojom su Adutiškio seniūnu Arūnu Piršteliu po gana liūdnai atrodantį buvusio vaikų darželio pastatą, ir kaip jis aiškino, apie tai, kas bus vienoj ar kitoj patalpoj po renovacijos. Kažkaip net sunku buvo patikėti, kad po metų viskas taip ir bus, kad vizija taps realybe. Ir štai, liepos 9 d. daugiafunkcinis centras atvėrė duris.

Į pirmo tokio centro rajone atidarymą susirinko ne tik Adutiškio miestelio gyventojai, bet atvyko ir gausus būrys svečių. Atvykusius svečius pasitiko Adutiškio seniūnas Arūnas Pirštelis ir Stanislovo Rumbučio vadovaujama Adutiškio kaimo kapela. Į centro atidarymą atvyko beveik visi seniūnai, kurie su baltu pavydu žiūrėjo į atidaromą centrą, juk kiekvienoje seniūnijoje yra pastatų, kuriuos galima būtų paversti panašiais centrais, bet be projektinių lėšų to padaryti neįmanoma, ir Adutiškiui pasisekė, kai buvo laimėti pinigai projektui „Adutiškio miestelyje buvusio vaikų lopšelio-darželio pertvarkymas ir pritaikymas bendruomenės poreikiams“. Bendra projekto suma 1 mln. 7038 litai. Iš jų renovacijai skirta 960 tūkst. litų, o 50 tūkst. skirta įrangos ir baldų įsigijimui. Pirmoji žemiečius daugiafunkcinio centro atidarymo proga pasveikino vicemerė Raja Krupenina, kuri kartu su administracijos direktore Vida Rasteniene Adutiškio seniūnui Arūnui Piršteliui įteikė ir dovanas. Su dovanomis į atidarymo šventę atvyko ir renovacijos darbus vykdžiusios UAB „Žeista“ direktorius Vladislav Aborovič ir Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius. Pasidžiaugė išgražėjusiomis bibliotekos patalpomis ir pagerėjusiomis darbo sąlygomis bibliotekininkei Valdai Matasovai ir į šventę atvykusi Švenčionių viešosios bibliotekos direktorė Leonarda Vilčiauskienė su pavaduotoja Violeta Bruvinskiene. Adutiškio kaimo bendruomenę pasveikino rajono kaimo bendruomenių asociacijos pirmininkė Lidija Gaižutienė. Ne tuščiomis rankomis į šventę atvyko ir iš Adutiškio krašto kilęs Ignalinos seniūnas Valentas Rumbutis. Svečiams už nuoširdžius sveikinimus padėkojo Adutiškio seniūnas Arūnas Pirštelis ir Adutiškio bendruomenės pirmininkė Valda Matasova. Po visų kalbų ir sveikinimų renginį vedusi tarybos narė Jolanta Olechnovič pakvietė simbolinę juostelę perkirpti vicemerę Rają Krupeniną ir seniūną Arūną Pirštelį. Po to renovuotas patalpas pašventino Adutiškio parapijos klebonas Vytautas Pūkas. Įrengta iš tiesų gražiai, o tokių treniruoklių kaip Adutiškyje nemačiau nė viename Švenčionių rajono sporto klube. Po patalpų apžiūrėjimo žmonės vėl skubėjo į lauką, kur grojo ir dainavo Jono Meškelės vadovaujamas Svirkų ansamblis.

Ką gi, patalpos prikeltos naujam gyvenimui ir belieka tik protingai jas naudoti. Tiesa, už patalpų nuomą teks mokėti pinigėlius. Švenčionių rajono savivaldybės taryba 2013 m. birželio 21 d. sprendimu Nr. T-134 patvirtino tokius įkainius: šarvojimo salės su poilsio kambariu, inventoriumi bei laidojimo patalpų infrastruktūros nuoma – 5 Lt už valandą; šarvojimo salė su poilsio kambariu ir didžiąja sale, inventoriumi bei laidojimo patalpų infrastruktūros nuoma – 9 Lt už valandą; didžiosios salės (iki 80 vietų) nuoma – 80 Lt už valandą; didžiosios salės (iki 80 vietų) nuoma parai – 250 Lt; treniruoklių salės su dušu nuoma – 8 Lt už valandą vienam asmeniui; treniruoklių salės nuoma vienam asmeniui 5 Lt už valandą; įgarsinimo aparatūros nuoma – 25 Lt už valandą.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis