Mes turime 395 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3458
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19659
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95689
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Javapjūtės pradžia – su malda ir vaišėmis

2013 m. rugpjūčio 3 d., šeštadienis Nr.55 (1298)

Jau tapo tradicija kiekvienais metais iškilmingai į javapjūtės laukus išlydėti derliaus nuėmimo komandą Valentinos ir Antonij Jundų ūkyje. O nuimti iš tikrųjų yra daug ką. Iš viso pasėta 1611 ha grūdinių ir grūdinių ankštinių kultūrų. 270 ha gerai užderėjo žieminiai rapsai, 320 ha - žieminiai kviečiai, 215 ha - kvietrugiai ir 71 ha - rugiai. 735 ha gerą derlių subrandino vasariniai rapsai, vasariniai kviečiai, salykliniai miežiai ir žirniai. Visas šias kultūras doros trys galingi „KLAS“ markės kombainai bei derlių iš laukų į sandėlius veš šeši galingi „FERGUSON“ markės traktoriai.

Jundų ūkyje šiais metais – naujovė. Pastatyta ir paleista darbui grūdų saugykla - džiovykla. Keturiuose bokštuose galima bus saugoti, džiovinti ir ventiliuoti 6000 tonų grūdų. Dar 2000 tonų grūdų galima bus saugoti anksčiau įrengtuose dviejuose bokštuose ir sandėlyje.

Tad liepos 27-osios rytą mechanizacijos kieme buvo išrikiuoti kombainininkai ir traktorininkai, sandėlio ir bokštų operatoriai, visi Jundų šeimos nariai, dalyvaujantys derliaus nuėmimo darbuose. Gero darbo visiems linkėjo ūkio vadas Antonijus, su maldos žodžiais ir pašventinimu visus mechanizatorius palydėjo Pabradės klebonas Januš Černiavskij. Tradiciškai visi vaišinosi prie gausiai padengto vasaros gėrybėmis stalo. Rasai nukritus, visa technika pajudėjo žieminių rapsų lauko link.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis